Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

gaz z butli czy indukcja

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

kupuje now膮 kuchnie i mam dylemat czy kupi膰 gazow膮 na propan butan(mieszkam na wsi i nie matu gazoci膮gu) czy indukcje na 230v (gniazda 400v nie mam ) jak my艣licie co lepeij?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
na gaz ty wiesz ile pr膮du bierze inudukcja ? przecie偶 ty by艣 z 1000z艂 za pr膮d mia艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
i to jest wlasnie ta ciemnota... sam mia艂em gaz, teraz mam indukcje i widze same zalety: koszty gotowania por贸wnywalne, a wr臋cz ni偶sze :) wi臋ksze bezpieczenstwo niz z gazem, nie musisz sie tam bac ze ci gaz wybucnie, nie muszi butli nosic, pod艂膮cza膰 jej itp tak samo jesli masz dziecko to lepiej miec indukcje, bo gaz jak ci w艂膮czy to wiadomo co moze byc, ale indukcje jak w艂膮czy to p艂yta i tak jest zimna, nagrzewa si臋 tylko garnek... zrobi艂em te偶 test i indukcja grzeje szybciej ni偶 gaz (liczy艂em czas zagotowania 1 litra wody na obu typach kuchenek), zreszt膮 s膮 testy na jutub pokazuj膮ce jak duzo szybsza jest indukcja od gazu i to wcale nie oznacza ze jesli jes szybsza to pewnie ze偶re nie wiadomo ile pr膮du, ot贸偶 nie... bo nawet jesli p艂yta ma moc 2000 wat, to oznacza to ze ona tyle "ze偶re" podczas ca艂ej godziny pracy, a 1l wody zagrzeje w oko艂o 2-3 minuty wi臋c zu偶yje raptem -> 66 - 100 wat No i ostatni膮 zalet膮 indukcji jest to ze masz 艂adne czyste garnki, a nie przyjarane na gazie, okopcone itp, sama sadza od gazu, zwlaszcza jak sie w butli ko艅czy, syf totalny, a na indukcji spody garnk贸w nawet po d艂ugim uzytkowaniu masz wci膮偶 pi臋knie, czyste l艣ni膮ce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smutnaaaaaaaa
Sam jestes ciemny na gazie jest minimum o polowe taniej, nie masz poj臋cia w jakich jednostkach wyra偶a sie zu偶ycie pr膮du, szkoda z tob膮 gadac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
smutna nie b膮dz smieszna ty wogule gotowa艂a艣 kiedy艣 na p艂ycie indukcyjnej je偶eli nie to ja nie b臋d臋 z tob膮 dyskutowa艂a to jest tak jak ze zmywark膮 ja te偶 jak mia艂am kupi膰 to ile sie naslucha艂am ze ile to wody ile to pr膮du a kilka razy taniej wychodzi niz tradycyjne zmywanie to samo indukcja ma 90% sprawno艣ci energetycznej a gaz nieclae 40% indukcja i tak wychodzi taniej !!! a jaka wygoda jaki desing

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
sam czajnik elektryczny to jest +100z艂 do rachunku a taka kuchnia to a偶 strach pomy艣le膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smutnaaaaaaaa
Ano tak...desing...c贸偶 to takiego, sztuka ci臋cia desek?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
+100z艂 do rachunku? to ty chyba masz jaki艣 j膮drowy garnek kosmiczny ku藕wa czajnik standardowo ma moc 2000 wat, a wode 1.5litra zagrzeje w max 4minuty czyli na zagotowanie 1.5l wody potrzeba oko艂o 130wat pr膮du kilowat kosztuje 56groszy, wi臋c czajnik 1.5l wody zagotujesz za jakie艣 7groszy wi臋c za 100z艂 to ty by艣 musia艂a miesi臋cznie zagotowywa膰 ponad 1400 pe艂nych 1.5litrowych czajnik贸w czyli 46 pe艂nych czajnik贸w dziennie, stuknij sie w 艂eb laska... matematyka nie boli, sama se policz t臋pa dzido

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gaziarz
ja tam wole GAZ ! nic nie mam okopcone

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wez wogule wyjdz smutna bo mi szkoda s艂贸w an ciebie qwejdz sobie do domu kto ma gazow膮 kuchnie a kto indukcyjn膮 i sobie por贸wnaj aj to wygl膮da to bedziemy rozmwai膰 sprawdz jakiego koloru s膮 firany w obu domach jakiego koloru sufit i w jakim stanie czystosci s膮 kuchnie to b臋dziemy dyskutowa膰 bo widze 偶e nie masz poj臋cia o czym m贸wie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smutnaaaaaaaa
Indukcja to chwilowa moda, agresywna reklama i promocja zrobily swoje. Ekonomia sie klania...butla wystarcza na miesi膮c, koszt 60 zl okolo. Przy gotowaniu na indukcji ponad 160, tak wynika z oblicze艅 bilansu energetycznego co udowodnil w telewizji pewien znany fizyk. Do indukcji s膮 tez specjalne garnki, drogie, ciezkie i niepor臋czne. Nawet w programach kulinarnych o sporym bud偶ecie u偶ywa sie kuchni gazowych. Amen

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a ja mam indukcj臋, a w poprzednim mieszkaniu mia艂em kuchnie ceramiczn膮 . Jest czy艣ciej, przyjemniej. A kosztowo wcale nie tak drogo jak pisz膮 "znawcy". 200 z艂 za pr膮d, za dom jednorodzinny to chyba nie jest du偶o ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
taa licznik z********a jak glupi jak sie czajnik w艂膮cza ja tam wole gaz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smutnaaaaaaaa
Osobi艣cie mam w domu i indukcje i gaz贸wk臋. Gotowanie na gaz贸wce nie brudzi firanek czy 艣cian bardziej ni偶 na indukcyjnej. A tak w og贸le to nie masz poj臋cia co to jest wat, kilowat, kilowatogodzina i henr. Kuchnie indukcyjne byly standardowym wyposa偶eniem mieszka艅 dla kadry elektrowni w czernobylu bo oni mieli pr膮d za darmo jako in偶ynierowie atomisci. Nie masz 偶adnych argument贸w wiec w***********la.j

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smutnaaaaaaaa
Zale偶y co w tym domu masz, jakie odbiorniki. Maz ma krajzege, heblarke, pelno r贸偶nego sprz臋tu, z kt贸rego poppludniami codziennie korzysta. Do tego czajnik elektryczny i rachunek za pr膮d zamyka sie w 140 zl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Napisz jeszcze raz, po polsku, deklu. :D :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na przyjemno艣ci, to trzeba zas艂u偶y膰, stara lampucero.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smutnaaaaaaaa
Przekaz te 6 garnk贸w na dary dla powodzian Przykro mi, ale z glupota nikt nie wygra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smutnaaaaaaaa
A dlaczego wszystkie programy kulinarne wykorzystuj膮 kuchnie gazowe. Czyzby ich bylo nie sta膰 na pseudo nowoczesna indukcje? Po pierwsze gaz daje ogien i jedzenie jest lepsze, przyznam, ze nie wiem jak to wytlumaczyc. Po drugie indukcja to przestarzala technologia, na zachodzie nikt tego s**tu nie u偶ywa. Nowoczesny palnik gazowy ma perspektyw臋 rozwoju, indukcja od 200 lat stoi w miejscu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ty sw贸j pusty m贸zg przek膮偶 na dary elsbjiko niedorobiona co zadrosci sie mnie indukcji ??? plebsie zawszony a dot ego wyzej to mam w d***e twoje przyjemnosci jkestes zwyklym h**em *****ym niemytym o i h*j wam w d**y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
srala dupa bedzie wiosna bo kucharze twierdz膮 偶e prawdziwe gotowanie jest tylko na zywym ogniu po prostu s膮 to jakeis stare niereformowalne dziady anpewno mlodzi kucharze wybiorom inukcje przedewszystkim b臋dzie sie liczyl czas przygotowania potraw wygoda czystosc i bez[pieczenstwo a powiez mi co to za roznica czy garnek podgrzeje ci ogien czy ogrzeje sie jego dno od pola magnetycznego co?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to prawda z jedzeniem robinym na "ogniu" na gazie a tym elektrycznym a jeszcze lepsze jest na piecu:P tez nie wiem jak to wytlumaczyc. ja kiedys na jednym mieszkaniu mialam elektryczna kuchenke i nie chce wiecej, zawsze wybiore gaz choc te elektryczne lepiej niby sie prezentuja, takie plaskie itd ale nowoczesne gazowki sa fajne, np sama taka plyta gazowa na blacie fajnie wyglada, piekarnik osobno w innym miejscu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
i nie wiem czy kucharze wybiora indukcje, to nie prawda ze czas wazniejszy od samaku, no chyba ze w kebabie, pracowalam w kilku kuchniach o wysokim standarcie i wszedzie gaz, nawet gril prawdziwy a nie elektryczny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smutnaaaaaaaa
Spokojnie, tutaj chodzi艂o o aspekt ekonomiczny, indukcja czy gaz. Kazdy normalnie my艣l膮cy czlowiek wie, ze kuchnia gazowa jest znacznie oszczedniejsza, cho膰 na pewno mniej wygodna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wpiszcie sobie na jutub "kuchnia indukcyjna czy gazowa" pierwszy film z g贸ry t膮 sam膮 potrawe kucharze gotowali na gazie i na indukcji indukcja 4min 24sekundy gaz 6min 24 sekundy sp贸jrzcie sobie pod filmem na ten komentarz: "indukcja jest swietna, my wymienilismy w restauracji wszystkie gazowki na indukcje i musze powiedziec ze nie tylko zyskalismy na czasie gotowania potraw ale takze na rachunkach! Pozdrawiam wszystkich zwolennikow nowych rozwiazan" nadal twierdzicie ze gaz jest szybszy i ta艅szy 膰woki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dok艂膮dnie tak a przeciez smak na gazowej czy elektrycznej to jest ten sam tylko czas wiadomo ze jak ktos przydjzie do baru to bedzie zadowolony jak szybciej dostanie jedzenie a indukcja jest szybsza a zreszt膮 do oteczenia przy gazowcyh wylatuj膮 s[paliny ktr贸e wdychamy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smutnaaaaaaaa
Nie jest szybciej ale 2 razy taniej "膰woku". Ps. sprz膮tasz zapewne kible w tej restauracji wiec twoja wiedza jest warta mniej ni偶 kupa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie wypowiadajs ie idiotko bo mi szkoda slow do ciebie przykro mi ale takie s膮 fakta indukcja ejst drozsza w zakupie ale wygodna szybka i tania w ekslotacji przykro mi ale gazowi robimy baj baj takiwe s膮 fakta

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smutnaaaaaaaa
Indukcje mozna kupi膰 taniej ni偶 porz膮dny gaz. Ale nawet gdyby byla 3 razy drozsza nie b臋dzie tak ekonomiczna jak kuchnia gazowa idioto. Pr膮d jest drogi a gaz tani takie s膮 faktA deklu. FaktAAA hahaha co za ignorant

Udost臋pnij ten post