Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gaz z butli czy indukcja

Polecane posty

Gość gość

kupuje nową kuchnie i mam dylemat czy kupić gazową na propan butan(mieszkam na wsi i nie matu gazociągu) czy indukcje na 230v (gniazda 400v nie mam ) jak myślicie co lepeij?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na gaz ty wiesz ile prądu bierze inudukcja ? przecież ty byś z 1000zł za prąd miała

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
i to jest wlasnie ta ciemnota... sam miałem gaz, teraz mam indukcje i widze same zalety: koszty gotowania porównywalne, a wręcz niższe :) większe bezpieczenstwo niz z gazem, nie musisz sie tam bac ze ci gaz wybucnie, nie muszi butli nosic, podłączać jej itp tak samo jesli masz dziecko to lepiej miec indukcje, bo gaz jak ci włączy to wiadomo co moze byc, ale indukcje jak włączy to płyta i tak jest zimna, nagrzewa się tylko garnek... zrobiłem też test i indukcja grzeje szybciej niż gaz (liczyłem czas zagotowania 1 litra wody na obu typach kuchenek), zresztą są testy na jutub pokazujące jak duzo szybsza jest indukcja od gazu i to wcale nie oznacza ze jesli jes szybsza to pewnie zeżre nie wiadomo ile prądu, otóż nie... bo nawet jesli płyta ma moc 2000 wat, to oznacza to ze ona tyle "zeżre" podczas całej godziny pracy, a 1l wody zagrzeje w około 2-3 minuty więc zużyje raptem -> 66 - 100 wat No i ostatnią zaletą indukcji jest to ze masz ładne czyste garnki, a nie przyjarane na gazie, okopcone itp, sama sadza od gazu, zwlaszcza jak sie w butli kończy, syf totalny, a na indukcji spody garnków nawet po długim uzytkowaniu masz wciąż pięknie, czyste lśniące

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Smutnaaaaaaaa
Sam jestes ciemny na gazie jest minimum o polowe taniej, nie masz pojęcia w jakich jednostkach wyraża sie zużycie prądu, szkoda z tobą gadac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
smutna nie bądz smieszna ty wogule gotowałaś kiedyś na płycie indukcyjnej jeżeli nie to ja nie będę z tobą dyskutowała to jest tak jak ze zmywarką ja też jak miałam kupić to ile sie nasluchałam ze ile to wody ile to prądu a kilka razy taniej wychodzi niz tradycyjne zmywanie to samo indukcja ma 90% sprawności energetycznej a gaz nieclae 40% indukcja i tak wychodzi taniej !!! a jaka wygoda jaki desing

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sam czajnik elektryczny to jest +100zł do rachunku a taka kuchnia to aż strach pomyśleć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Smutnaaaaaaaa
Ano tak...desing...cóż to takiego, sztuka cięcia desek?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
+100zł do rachunku? to ty chyba masz jakiś jądrowy garnek kosmiczny kuźwa czajnik standardowo ma moc 2000 wat, a wode 1.5litra zagrzeje w max 4minuty czyli na zagotowanie 1.5l wody potrzeba około 130wat prądu kilowat kosztuje 56groszy, więc czajnik 1.5l wody zagotujesz za jakieś 7groszy więc za 100zł to ty byś musiała miesięcznie zagotowywać ponad 1400 pełnych 1.5litrowych czajników czyli 46 pełnych czajników dziennie, stuknij sie w łeb laska... matematyka nie boli, sama se policz tępa dzido

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gaziarz
ja tam wole GAZ ! nic nie mam okopcone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wez wogule wyjdz smutna bo mi szkoda słów an ciebie qwejdz sobie do domu kto ma gazową kuchnie a kto indukcyjną i sobie porównaj aj to wygląda to bedziemy rozmwaić sprawdz jakiego koloru są firany w obu domach jakiego koloru sufit i w jakim stanie czystosci są kuchnie to będziemy dyskutować bo widze że nie masz pojęcia o czym mówie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Smutnaaaaaaaa
Indukcja to chwilowa moda, agresywna reklama i promocja zrobily swoje. Ekonomia sie klania...butla wystarcza na miesiąc, koszt 60 zl okolo. Przy gotowaniu na indukcji ponad 160, tak wynika z obliczeń bilansu energetycznego co udowodnil w telewizji pewien znany fizyk. Do indukcji są tez specjalne garnki, drogie, ciezkie i nieporęczne. Nawet w programach kulinarnych o sporym budżecie używa sie kuchni gazowych. Amen

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a ja mam indukcję, a w poprzednim mieszkaniu miałem kuchnie ceramiczną . Jest czyściej, przyjemniej. A kosztowo wcale nie tak drogo jak piszą "znawcy". 200 zł za prąd, za dom jednorodzinny to chyba nie jest dużo ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
taa licznik z********a jak glupi jak sie czajnik włącza ja tam wole gaz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Smutnaaaaaaaa
Osobiście mam w domu i indukcje i gazówkę. Gotowanie na gazówce nie brudzi firanek czy ścian bardziej niż na indukcyjnej. A tak w ogóle to nie masz pojęcia co to jest wat, kilowat, kilowatogodzina i henr. Kuchnie indukcyjne byly standardowym wyposażeniem mieszkań dla kadry elektrowni w czernobylu bo oni mieli prąd za darmo jako inżynierowie atomisci. Nie masz żadnych argumentów wiec w***********la.j

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Smutnaaaaaaaa
Zależy co w tym domu masz, jakie odbiorniki. Maz ma krajzege, heblarke, pelno różnego sprzętu, z którego poppludniami codziennie korzysta. Do tego czajnik elektryczny i rachunek za prąd zamyka sie w 140 zl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Napisz jeszcze raz, po polsku, deklu. :D :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na przyjemności, to trzeba zasłużyć, stara lampucero.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Smutnaaaaaaaa
Przekaz te 6 garnków na dary dla powodzian Przykro mi, ale z glupota nikt nie wygra

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Smutnaaaaaaaa
A dlaczego wszystkie programy kulinarne wykorzystują kuchnie gazowe. Czyzby ich bylo nie stać na pseudo nowoczesna indukcje? Po pierwsze gaz daje ogien i jedzenie jest lepsze, przyznam, ze nie wiem jak to wytlumaczyc. Po drugie indukcja to przestarzala technologia, na zachodzie nikt tego s**tu nie używa. Nowoczesny palnik gazowy ma perspektywę rozwoju, indukcja od 200 lat stoi w miejscu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ty swój pusty mózg przekąż na dary elsbjiko niedorobiona co zadrosci sie mnie indukcji ??? plebsie zawszony a dot ego wyzej to mam w d***e twoje przyjemnosci jkestes zwyklym h**em *****ym niemytym o i h*j wam w d**y

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
srala dupa bedzie wiosna bo kucharze twierdzą że prawdziwe gotowanie jest tylko na zywym ogniu po prostu są to jakeis stare niereformowalne dziady anpewno mlodzi kucharze wybiorom inukcje przedewszystkim będzie sie liczyl czas przygotowania potraw wygoda czystosc i bez[pieczenstwo a powiez mi co to za roznica czy garnek podgrzeje ci ogien czy ogrzeje sie jego dno od pola magnetycznego co?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to prawda z jedzeniem robinym na "ogniu" na gazie a tym elektrycznym a jeszcze lepsze jest na piecu:P tez nie wiem jak to wytlumaczyc. ja kiedys na jednym mieszkaniu mialam elektryczna kuchenke i nie chce wiecej, zawsze wybiore gaz choc te elektryczne lepiej niby sie prezentuja, takie plaskie itd ale nowoczesne gazowki sa fajne, np sama taka plyta gazowa na blacie fajnie wyglada, piekarnik osobno w innym miejscu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
i nie wiem czy kucharze wybiora indukcje, to nie prawda ze czas wazniejszy od samaku, no chyba ze w kebabie, pracowalam w kilku kuchniach o wysokim standarcie i wszedzie gaz, nawet gril prawdziwy a nie elektryczny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Smutnaaaaaaaa
Spokojnie, tutaj chodziło o aspekt ekonomiczny, indukcja czy gaz. Kazdy normalnie myślący czlowiek wie, ze kuchnia gazowa jest znacznie oszczedniejsza, choć na pewno mniej wygodna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wpiszcie sobie na jutub "kuchnia indukcyjna czy gazowa" pierwszy film z góry tą samą potrawe kucharze gotowali na gazie i na indukcji indukcja 4min 24sekundy gaz 6min 24 sekundy spójrzcie sobie pod filmem na ten komentarz: "indukcja jest swietna, my wymienilismy w restauracji wszystkie gazowki na indukcje i musze powiedziec ze nie tylko zyskalismy na czasie gotowania potraw ale takze na rachunkach! Pozdrawiam wszystkich zwolennikow nowych rozwiazan" nadal twierdzicie ze gaz jest szybszy i tańszy ćwoki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dokłądnie tak a przeciez smak na gazowej czy elektrycznej to jest ten sam tylko czas wiadomo ze jak ktos przydjzie do baru to bedzie zadowolony jak szybciej dostanie jedzenie a indukcja jest szybsza a zresztą do oteczenia przy gazowcyh wylatują s[paliny ktróe wdychamy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Smutnaaaaaaaa
Nie jest szybciej ale 2 razy taniej "ćwoku". Ps. sprzątasz zapewne kible w tej restauracji wiec twoja wiedza jest warta mniej niż kupa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie wypowiadajs ie idiotko bo mi szkoda slow do ciebie przykro mi ale takie są fakta indukcja ejst drozsza w zakupie ale wygodna szybka i tania w ekslotacji przykro mi ale gazowi robimy baj baj takiwe są fakta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Smutnaaaaaaaa
Indukcje mozna kupić taniej niż porządny gaz. Ale nawet gdyby byla 3 razy drozsza nie będzie tak ekonomiczna jak kuchnia gazowa idioto. Prąd jest drogi a gaz tani takie są faktA deklu. FaktAAA hahaha co za ignorant

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×