Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gaz z butli czy indukcja

Polecane posty

Gość gość
Smutnaaaaaaaa dlaczego nie dociera do ciebie argument, ze ja miałem gaz przez długi czas, teraz mam od roku indukcje, gotuje to samo co zawsze, ani więcej ani mniej i jakos prąd wcyhodzi mi taniej niz gaz z butli. (a mam miernik prądu podpięty pod kuchnie indukcyjną w gniazdku, takie cudeńko kupisz za 35zł na allegro, kupilem wlasnie po to by widziec jakie mam zuzycie samej kuchenki)

Gość Smutnaaaaaaaa
Taki miernik to sobie mozesz wsadzić, po pierwsze jego dokladnosc to ok 50% czyli żadna po drugie wlacz przynajmniej 2 pola na plycie i to gowno sie spali bo jest do 2000 w, po trzecie ekonomicznie na gazie jest dwa razy taniej choć mniej wygodnie, a po czwarte i ostatnie nie interesuja mnie twoje laickie doświadczenia o wyższości swiat. Zapraszam do katedry fizyki Uniwersytetu Śląskiego nie takie glowy przerabialy ten temat

Gość gość
smutna przesatn sie tu tak udzielac bo gowno wiesz a takie mienriki mają moc do 3700w wiec nic sie nie spali i na zadnym gazie nie jest taniej tylko na indukcji bo ma 60% więcej sprawnosci energetycznej kumasz tępy móżdżku?

Gość gość
i ignorantka to ejst z ciebie idotko taki miernik jest abrdzo dokladny a jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj tak dokladnie takie są fakte kretynko i gaz to sobie schowaj w swoj smierdzący o***t za przeproszeniem nara

Gość Smutnaaaaaaaa
Mierniki maja moc? Kurcze juz na pierwszym semestrze wpajali nam, ze mierniki maja zakres pomiarowy ale moc??? Tanie mierniki pokazuja dość dokladnie pobór mocy zrodel bez reaktancji wewnetrznej czyli Np. Zarowki. Przy indukcji elektromagnetycznej sie nie sprawdza, taki miernik kosztuje min. 2000 zl. Sprawność konwersji energii nijak sie ma do rzeczy bo energia pochodzi z dwóch różnych zrodel. I kończąc na gazie jest co najmniej dwa razy taniej

Gość eweloaaaaa
Ja sie nie znam na pomiarach i innych, ale mam indukcyjna plyte, zmywarke, czajnik i inne sprzety, a rachunek za prad na miesiac wychodzi 100 zl/200 zl placimy jakos za 2 mce wiec nie wiem gdzie tu ta drozyzna...

Gość gość
srala dupa bedzie wiosna indukcja wychopdzi taniej

Gość gość
ale ta smutna to jest jednak idiotka totalna... 15 osób za indukcją, każdy wie ze indukcja jest tańsza w eksploatacji, wygodniejsz, praktyczniejsza i bezpieczniejsza, ale ta idiotka będzie dalej obstawac przy swoim, tragedia... :o

Gość gość
hej miesiąc temu zdecydowalam sie na zakup płyty indukcyjnej na prąd jednofazowy jestem mega zadowolona a za prąd mam10 zł więcej niż ostatnio jestem mega zadowolona

Gość Jemen
Jednostka jest jednostką mocy podobnie jak konie mechaniczne. A zużycie prądu wyraża się w kWh - 1 kWh odpowiada ilości energii, jaką zużywa przez godzinę urządzenie o mocy 1000 watów, czyli jednego kilowata. 1 kWh energii elektrycznej kosztuje od ok. 20 do ok. 60 groszy (na cenę wpływają takie czynniki jak wybór taryfy, operatora, miejsce odbioru itp.). Pełny czajnik o mocy 2000 wat o pojemności 1.5l doprowadzi wodę do wrzenia w max 4 minuty, czyli na zagotowanie 1.5l wody potrzeba 0,08 kWh ,jeśli 1 kilowatogodzina kosztuje 60 groszy to zagotowanie wody będzie kosztować max 5 groszy. Pozdrawiam Jan

Gość Jemen
Dla tych którzy niewiedzą: Po wprowadzeniu układu SI kilowat zastąpił konia mechanicznego (KM), lecz nadal często moc silników spalinowych i elektrycznych podawana jest w obydwu jednostkach. 1 KM = 0,73549875 kW 1 kW = 1,35962162 KM

Gość gość
ja z gazu z butli korzystam m.in na działce i na wyjazdach, wg mnie wtedy jest nie do zastąpienia, tanio butle można nabyć m.in w http://www.gal-gaz.pl/

Gość gość
Ja mam płytę gazową - nie przekonuje mnie silne pole magnetyczne zresztą tak samo jak mikrofale działające na moje jedzenie. Dziękuje.

Gość marwinS

lepsza indukcja zdecydowanie wiadomo

Gość Gość Gość

Mamy zrobione podłączenie do indukcji, ale póki co korzystamy z gazu. Szczerze jedynym argumentem było dla mnie to że u szwagra mieszkającego 5 km od nas po wielkiej burzy wyłączyli prąd na 3 dni bo były jakieś uszkodzenia. U nas po tej burzy zrobili po 16 godzinach. Ja normalnie w domu gotowałam, a oni musieli biegać do teściowej żeby coś ugotować czy podgrzać wodę. I tak jest zawsze, jak są jakieś prace na linii to ja się przynajmniej nie muszę martwić że wody nie ma jak zagotować.