Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prosze o pilna odpowiedz dot zupy

Polecane posty

Gość gość

czy jak chce zrobic ogórkowa to moga byc ogorki KWASZONE zamiast kiszonych? jaka bedzie roznica

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie bardzo no ale próbuj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie rozumiem- kwaszone to kiszone bo inne to korniszone i te nie nadaja sie do ogorkowej !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dziewczyno, to jest to samo. Tylko mówi że mam np. w domu kiszone ogórki, a te kupione są kwaszone. Ten sam smak. Oczywiście nie dawaj do zupy konserwowych czy korniszonów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozwódkaaaa
najlepiej przecier ogórkowy sobie kup, bo jeszcze te kwaszone będziesz tarła w złą strone tarki :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kwaszone to nie kiszone. Proces kiszenia to chyba wiadomo na czym polega, a kwaszone tzn że na bazie octu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
oczywiscie ze kwaszone to co innego niz kiszone. Tak samo jerst kapusta kwaszona i kiszona,która ciezko dostac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kwaszone i kiszone TO JEST TO SAMO. W occie nazywają się konserwowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie, to nie jest to samo. Kiedyś owszem, to było regionalne nazywanie tego samego (procesu fermentacji), ale teraz zwłaszcza kapusta bywa sztucznie zakwaszana (i jeszcze dobrze jak producent łaskawie o tym uprzedzi, właśnie różnicując nazwę).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×