Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

prosze o pilna odpowiedz dot zupy

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

czy jak chce zrobic og贸rkowa to moga byc ogorki KWASZONE zamiast kiszonych? jaka bedzie roznica

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
nie bardzo no ale pr贸buj

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
nie rozumiem- kwaszone to kiszone bo inne to korniszone i te nie nadaja sie do ogorkowej !

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Dziewczyno, to jest to samo. Tylko m贸wi 偶e mam np. w domu kiszone og贸rki, a te kupione s膮 kwaszone. Ten sam smak. Oczywi艣cie nie dawaj do zupy konserwowych czy korniszon贸w.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 rozw贸dkaaaa
najlepiej przecier og贸rkowy sobie kup, bo jeszcze te kwaszone b臋dziesz tar艂a w z艂膮 strone tarki :P

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
kwaszone to nie kiszone. Proces kiszenia to chyba wiadomo na czym polega, a kwaszone tzn 偶e na bazie octu.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
oczywiscie ze kwaszone to co innego niz kiszone. Tak samo jerst kapusta kwaszona i kiszona,kt贸ra ciezko dostac

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
kwaszone i kiszone TO JEST TO SAMO. W occie nazywaj膮 si臋 konserwowe.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Nie, to nie jest to samo. Kiedy艣 owszem, to by艂o regionalne nazywanie tego samego (procesu fermentacji), ale teraz zw艂aszcza kapusta bywa sztucznie zakwaszana (i jeszcze dobrze jak producent 艂askawie o tym uprzedzi, w艂a艣nie r贸偶nicuj膮c nazw臋).

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach

×