Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zregenerowac spalone wlosy?

Polecane posty

Gość gość

Mam wlosy spalone przez kretynke fryzjerke ktora uzyla cysteiny na moich wlosach, smierdzialo to starsznie, bez uzycia prostownicy, i wyszlam z wlosami jak miotla spalone!!! Nie bede scinac, znacie jakies sposoby zeby odzywskac moje poprzednie wlosy?? na razie nakladam olejki, maski na kilka godzin po myciu i znow splukuje.

Gość gość
Żółtko, olej rycynowy, parę kropli witaminy A, może być oliwa z oliwek. nałożyć na parę godzin, owinac w folie, potem umyć. Smierdzi trochę jajkiem, ale bardzo ładnie odżywia włosy.

Gość gość
Dziekuje, a to jajko podgrzane troche czy nie? i czy nakladac to na suche wlosy przed myciem czy po umyciu? i pozniej znow umyc.

Gość gość
nakladac przed myciem czy po i znow umyc?

Gość gość
up...

Gość gość
ŻADNEGO ŻÓŁTKA! Włosy już masz przeproteinowane (jeśli rzeczywiście to cysteina ci krzywdę zrobiła), więc dokładanie protein to jest kompletna głupota! Odżywki na razie powinny być wyłącznie emolientowe!

Gość gość
fryzjer mi powiedzial ze jakby to byla cysteina biologiczna to by mi sie spallo wlosow, a mam spalone siano jak szczotka twarde nigdy w zyciu takich nie mialam, widocznie jakas chemia to byla, strasznie to smierdzialo jak wtedy mi nakladali ta cysteine.

Gość gość
cysteina sama w sobie śmierdzi, siarką/zepsutym jajem ;)