Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiem, że takich tematów było już ... setki, ale proszę, przeczytajcie!

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! Chciałabym iść już do ginekologa... Chodzi o to, że nie wiem czy dobrze dojrzewam, czy ciało mi się poprawnie rozwija i takie tam. Jestem dziewicą. Jak może wyglądać pierwsze badanie? Ale tak szczegółowo, żebym wiedziała czego mogę się spodziewać. Słyszałam też kiedyś, że dziewice są badane tylko przez o***t. Czy to prawda? Jak takie badanie wygląda? Siedzi się wtedy tak samo, jak przy badaniu przez pochwę czy jakoś inaczej? Czy to boli? Jakie pytania może mi zadać lekarz? Macie jakieś porady jak się nie denerwować? Jak odświeżyć przed badaniem? Jakie mogą być krępujące sytuacje? Czy z tamtego miejsca musi pachnieć jakimiś perfumami czy czymś ? Jaki jest naturalny zapach, tak w ogóle? Czy trzeba się ogolić? Przepraszam za tyle pytań, ale się bardzo denerwuję bo naprawdę nie wiem, czego się spodziewać.

Gość gość
Absolutnie ginekolog nie bada dziewicy przez o***t, bynajmniej mnie tak nie badał. Siedzi się normalnie jak podczas zwykłego badania, na pewno ginekolog zada Ci pytania o miesiączki, o bolesność, kiedy wystąpiła pierwsza miesiączka, jak je przechodzisz itp. itd. Czy badanie boli? Nie, ale może to być trochę nieprzyjemne jednak. Nie ma porad by się nie denerwować, ja się do tej pory trochę denerwuję bo to jednak nie mój mężczyzna tylko lekarz przed którym trzeba się rozłożyć :) Co do odświeżenia to takie samo jak podczas codziennej higieny, w razie czego w każdym gabinecie jest bidet gdzie można się podmyć przed badaniem. Nie musi pachnieć perfumami, zwykła higiena wystarczy. Nie trzeba się golić.

Gość oliwiaPP
Z tym badaniem przez o***t to częściowo jest prawda ale nie wszyscy lekarze tak badają. Kiedyś słyszałam o ginekologach którzy badają dzieci i oni na pewno wiedza jak przeprowadzić takie badanie.

Gość gość
Lekarze dosyć często dziewce badają przez o***t. Wiem, bo tak wyglądało moje 1 badanie ginekologiczne. :) Oczywiście jest trochę nieprzyjemne, ale nie ma czego się bać! Powodzenia! :)