Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mam depresje

Polecane posty

Gość gość

Hej, zrobilam sobie internetowy test czy mam depresje. Odpowiadalam zgodnie z prawda i wyszloo mi to Test depresji Odpowiedź Cierpisz z powodu ciężkiej depresji. Intensywne, negatywne nastroje bywają niebezpieczne - poczucie braku nadziei i wszechogarniającego nieszczęścia może niekiedy wzbudzić impulsy samobójcze. Zapewne wydaje Ci się chwilami, że nie ma dla Ciebie nadziei. Tymczasem ta destrukcyjna myśl jest tylko objawem Twojej choroby, a nie faktem. Na szczęście prognozy skutecznego wyleczenia są doskonałe także i w takich przypadkach jak Twój. Osoby cierpiące na ciężką depresję niejednokrotnie szybko reagują na terapię. Konieczne jest podjęcie przez Ciebie leczenia u psychiatry i (lub) psychoterapeuty. Poszukaj odpowiedniego, kompetentnego specjalisty, któremu będziesz mógł zaufać. Pamiętaj także, że wyniki tu uzyskane mają jedynie wartość informacyjną i nie mogą zastąpić indywidualnej diagnozy psychologicznej, ani diagnozy lekarskiej. Powinnam pojsc do psychologa? Ostatnio jak chcialam sie umowic to babka chciala mnei za wszelka cene zniechecic i powiedzial ze najblizszy termin to czerwiec...

Gość gość
idz jesli nie pojdziesz to moze sie to skonczyc ciezka choroba psychiczna, nie ma nic gorszego nad nie leczona depresje do czerwca czas szybko zleci, a ty staraj sie sobie jakos radzic

Gość gość
chyba tak zrobie, postaram sie jak najszybciej sie umowic.. bo ciezko jzu tak zyc

Gość gość
jezeli sie nie modlisz i do koscioła chodzisz na msze to mozesz miec depresje bo depresja to choroba duszy chyba ze jesz chemie to terz mozesz miec depresje

Gość gość
A poza tym testem, jak wygląda twoje życie?

Gość gość
Moze sama psychoterapia pomoże ,chociaż przy ciezkiej depresji to jest trudne . Sam test jeszcze nie daje pewsnosci czy masz depresje czy zwykłe doły ktore chyba kazdemu sie przytrafiają .Tak czy inaczej nie zwlekaj z pomoca dla siebie .

Gość gość
Hmm chyba az tak ciezkiej depresji nie mam, ale ten stan depresyjny utrzymuje sie juz stanowczo za dlugo A do kosciola czasami chodze czasami nie, kiedys chodzilam regularnie teraz rzadko bo troche zwatpilam. Zawsze staralam sie byc dobrym czlowiekiem dla siebie i innych, poswiecalam sie dla bliskich bardzo ale od dluzszego czasu zycie i moja dobroc bezlitosnie msci sie na mnie, od kilku dni nosze medalik.. Hmm jestem po studiach, pracuje dorywczo zarabiam grosze, a od 1,5r. szukam pracy jednak bezskutecznie, poza tym mam toksyczna matke, ktora zatruwa mi zycie :( Jeszcze pare innych wydarzen spowodowalo ze brakuje mi checi, energii i motywacji do wszystkiego, zyje z dnia na dzien. przepraszam za tak dlugi post ale szukam wsparcia..

Gość gość
Modl sie codziennie,ale tak z serca.:)