Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

staż... porażka

Polecane posty

Gość gość
zabolalo, wiec musiales czepic sie tego akurat? haha :D

idąc na staż z PUP dostajesz karteczkę, tzw. skierowanie. najpierw na rozmowę wstępną potem ewentualnie zaproszenie na staż. nie ma czegoś takiego jak darmowe próbne godziny!!! Zamiast bać, że Cie wyrejestrują powinnaś zgłosić skargę na tego pracodawcę. Jednym z obowiązków pracodawcy, który podejmuje się zorganizowanie stażu jest wypełnienie specjalnego kwestionariusza, gdzie dokładnie określa jakie obowiązki na danym stanowisku będzie pełniła osoba skierowana przez UP. To co opisałaś brzmi jak zwykłe wykorzystywanie młodych ludzi. Babka z siłowni powinna Ci podpisać na skierowaniu, że byłaś na rozmowie a Ty wracasz z nim do urzędu, oddajesz swojemu doradcy i mówisz, że rezygnujesz z powodu złych warunków pracy i niezgodności zakresu obowiązków. Jak Cię wyrejestrują zarejestrujesz się znowu, problemu nie ma. Nie daj się wykorzystać.. Dobra siłownia powinna mieć zatrudnioną firmę sprzątającą. Przecież tam jest tyle urządzeń do umycia. Aż trudno mi uwierzyć, że taka sytuacja naprawdę zaistniała..

Gość gość
Właśnie, o to chodzi... A osoby powyżej tego nie rozumieją. Miałabym :myć okna,lustra(o wys.2m a jest ich ze 20 tam),podłogi,toalety,zaplecze sprzątać,myć drzwi,wszystkie urządzenia.. to jedna z większych siłowni w mieście..

Gość gość
zabolalo?? a co? usmiech.gif poprosze o konkrety, moze to zawisc? hahahahahha tak dokładnie...zawiść :) albo może i nie... teraz to się nazywa... BÓL D**Y:) skończ już pieprzyć te swoje smęty,siedzisz na tym forum od rana do nocy,baby nie masz,pracy też zapewne nie, a innych tu umoralniasz:) jak uważasz że mam za duże wymagania zapraszam do sprzątania mojej chaty za 700 zl miesiecznie :D:D:D

Gość gość
każdy orze jak może... powinni zatrudnić sprzątaczkę skoro to duża siłownia, ewentualnie wziąć stażystkę na odpowiednie stanowisko tj sprzątaczka, ale nawet nie wiem czy są takie staże... chyba nie, dlatego stanowisko nazywa się "recepcjonistka"

Gość gość
każdy orze jak może... powinni zatrudnić sprzątaczkę skoro to duża siłownia, ewentualnie wziąć stażystkę na odpowiednie stanowisko tj sprzątaczka, ale nawet nie wiem czy są takie staże... chyba nie, dlatego stanowisko nazywa się "recepcjonistka" z tym że łamią prawo.. bo pracodawcy starając się o stażystów dokładnie opisują obowiązki na tym stanowisku... w tej ofercie było wpisane "obsługa klientów klubu, wystawianie faktur" :) o sprzątaniu ani słowa.

Gość gość
o co ci chodzi? skoro nie potrzebujesz pieniędzy i nie chcesz pracować to nie, pani na to stanowisko znajdzie 10 innych chętnych, bye

Gość gość
Miałam taki staż , byłam zatrudniona jako pracownik biurowy, oprócz pracy przy komputerze, musiałam sprzątać pokoje, korytarz, myć okna, sprzątać łazienkę, robić zakupy itd. nie polecam wyzysk na maska, mimo że wykonywałam wszystkie obowiązki, (razem z koleżanka też była na stażu) to pracodawca nas nie zatrudnił, tylko następną stażystka i kolejny wyzysk, takie są polskie realia

Gość gość
rozumiem, ale dlaczego baba w pup groziła autorce wyrejestrowaniem z pup? widocznie takie praktyki w jej mieście są normalne, a pod hasłem obsługa klienta mogą kryć się inne rzeczy np sprzątanie

w tej ofercie było wpisane "obsługa klientów klubu, wystawianie faktur" usmiech.gif o sprzątaniu ani słowa. x napisz do tvn :-) biedulka

Gość gość
tylko jeśli pracodawca nie zatrudnia kogoś do sprzątania, i ma syf że nie powiem gdzie, a przychodzi stażysta i ma to ogarnąć to coś jest nie hallo, bo paniusie zatrudnione to same nawet swojego pokoju nie sprzątną, nie mówiąc o wc z którego tez korzystają

Gość gość
wlasnie o to chodzi ze ta pani nie ma zadnych chetnych:) bo ludzie glupi nie sa:) jedna dziewczyna zrezygnowala odrazu,ja jestem trzecia ktora odmowila tych godzin probnych:) jednak wole iść na staż do zusu :D:D:D

Gość gość
nie przyszło ci do głowy że pracodawca chciał cię np przetestować? Teraz już wie że się nie dogadacie, więc uważam że 2 próbne godziny to dobry pomysł, inaczej męczysz się poł roku w pracy która ci nie odpowiada

Gość gość
przetestować w myciu kibla? dobre sobie :D niech bierzę szczotę i sama szoruje bo chętnych nie ma...:):):) wątek nieaktualny, wlasnie dostalam tel zebym leciala po skierowanie do pup, dostalam upragniony staz w zusie:):):) a angielski znam, i nie tylko :) jeszcze niemiecki:) a babsko z silowni dzis jeszcze zglaszam do PIP:) pozdrawiam i zycze wszystkim milego dnia :):):*

Gość gość
zawsze szczery tak obraża kobiety bo pewnie żadna go nie chce i żałosny prawik tylko jedzie na ręcznym całe życie :D

Gość gość
do osoby powyzej tak samo pomyslalam :D hahahah

Gość gość
Ty nawet polskiego kretynko nie znasz... I nie sr/aj wyżej niż masz doopę, bo TERAZ każdy debil ma studia i to niejedne. Czytałam na forum netkobiety posty osoby, która skończyła (chwaliła się tym jaka to ona mundra) psychologię, historię, i jeszcze jakieś 2 podyplomowe, a pisze jak przygłup, z bykami ortograficznymi, nie umie stawiać przecinków, bez składu i ładu, takich mamy teraz magistrów.

Gość gość
Prawda jest taka, że Polską rządzą ludzie pokroju "zawsze szczerego", w polityce, w administracji, w gospodarce. Załapali się na stołki po 1989 roku i je okupują. Dzisiaj mają 35- 55 lat i uważają się za królów życia. Pracodawcy prezentują postawę jak zawsze szczery, najważniejsze to udowodnić potencjalnemu mlodemu pracownikowi, że jest gó/wno warty, gó/wno umie i jego praca jprzynosi straty a nie dochód, i raczej powinien pracodawcy zaplacić za to, że chce wspaniałomyślnie go zatrudnić. A jeśli się nie podoba, to won, bo w kolejce na tę posadę czeka stu chętnych.

bo w kolejce na tę posadę czeka stu chętnych x no to niech te 100 wyp.dala na zmywak i wtedy taka autorka bedzie dyktowac warunki :-)

Gość gość
ja się nie dziwię oburzeniu autorki. przynajmniej nie dała się wykorzystać.

przynajmniej nie dała się wykorzystać x jak np kasjerki w marketach? :-) x na euromajdanie tez takie mundre ludzie szukajacy godnosci i sprawiedliwosci ale z przyjemnoscia dajacy lapowki komu popadnie :-)

Gość gość
Prawda jest taka, że Polską rządzą ludzie pokroju "zawsze szczerego", w polityce, w administracji, w gospodarce. Załapali się na stołki po 1989 roku i je okupują. Dzisiaj mają 35- 55 lat i uważają się za królów życia. Pracodawcy prezentują postawę jak zawsze szczery, najważniejsze to udowodnić potencjalnemu mlodemu pracownikowi, że jest gó/wno warty, gó/wno umie i jego praca jprzynosi straty a nie dochód, i raczej powinien pracodawcy zaplacić za to, że chce wspaniałomyślnie go zatrudnić. A jeśli się nie podoba, to won, bo w kolejce na tę posadę czeka stu chętnych. xxx i uważasz że to jest normalne? nie, to nie jest normalne. a Ty 2014-02-28 13:25:14 widać nie masz studiów nawet, skoro Cie to tak bulwersuje, tłuku :):):)

Gość gość
zawsze szczery ty stary impotencie zakompleksiony,musisz komus dokopać bo dzień będzie z******.Żona cie w domu gnoi to ty tutaj robisz jazde. A wez sie ogarnij w końcu bo to wstyd w tym wieku