Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

List z KRWIODAWSTWA.

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z was również dostała list po próbie oddania krwi? Niestety nie mogłam oddac krwi z powodu niskiej hemoglobiny i to wiedziałam od razu. Teraz po tygodniu dostałam list, że jest coś nie tak i mam się niezwłocznie udać do lekarza rodzinnego... z jakiego powodu mogą mnie wzywać? proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość gość
kiła, wzw b, wzw c albo hiv

Gość gość
Mam nadzieje, że to pomyłka. Nie wiem co mogliby wykryć z takich badań...

Gość gość
Raczej nie pomyłka, przecież oni tam wszystko sprawdzają bardzo dokładnie, pewnie masz złe wyniki to wszystko, dlatego posłuchaj i powtórz badania.

Gość gość
Kinga, czy ty jesteś 24 godziny na dobę na tym forum?

Gość gość
nie strasz. Przeciez na takie typu choroby robi się specjalne badania a Ja takowych nie miałam.

Gość gość
'Dziewczyno, przecież krew jaką oddajesz jest badana pod każdym kątem...

Gość gość
ile miałaś tej hemoglobiny?

Gość gość
12,3

Gość Ewaa3333
Ja nie mam, paznokcie suszę, ale Ty mogłabyś obiad dla bachora i starego zrobić.

Gość gość
tzn 9 miesiecy temu moglam oddac krew, po 3 m. poszlam poraz kolejny i wtedy juz nie moglam to lekarz zalecil ascofer by zwiekszyc hemoglobine , po kolejnych 3 m brania tych tabletek myslalam, ze moze bede mogla juz oddac i znowu nie moglam , a teraz ten list po tygodniu od badan...

Autorko nie przejmuj się na zapas :) mi kiedyś wyszło niezwykle wysokie OB i też dzwonili żeby powtórzyć badanie na wszelki wypadek i wyszło, że to pomyłka. Pytałam i pielęgniarka w laboratorium mówiła, że takie pomyłki i fałszywe wyniki zdarzają się często.

Gość gość
Dobra, Kinga weź już się nie mądrzyj.

Gość gość
Dziękuj***ardzo ; ))

Gość gość
ode mnie nie chcieli krwi ze wzgledu na niska hemoglobinę ze 4 razy ale nigdy nie dostałam żadengo listu

Gość gość
tylko, że oni mi nie karzą zgłosić się do powtórnych badań, a do lekarza rodzinnego... na ktorego trochę poczekam bo dopiero w poniedzialek przyjmuje... Czy rzeczywiscie moze byc to pomylka?

No nie wiem, ale może przedtem oddawałaś krew w stacji krwiodawstwa i tam ją zbadano za darmo...a normalnie za takie badanie na własne życzenie bez skierowania musiałabyś zapłacić. Być może musisz się zgłosić do lekarza po takie skierowanie na wykonanie powtórnych badań. Ale to tylko takie moje domysły :)

Gość gość
12, 3 to nie jest niska hemoglobina, tylko odrobinę za niska, żeby móc oddać krew. Też mnie nie dopuszczali kilka razy przez hemoglobinę do oddania krwi ale dowiadywałam się od razu o tym, bo tłumaczono mi dlaczego dziś krwi nie oddam. W Twoim przypadku to może coś więcej jest nie tak, może np ob faktycznie, dlatego chcą jeszcze raz zbadac krew na wszelki wypadek. Ale nawet wysokie ob nie jest jeszcze tragedią, może się okazać, że przyczyną jest jakiś stan zapalny związany ze zwykłymi chorobami, nie jest powiedziane, że to musi być koniecznie np. nowotwór

Gość gość
sorki, nie doczytałam, że nie każą Ci się znów stawić na badanie. NA Twoim miejscu w takim razie zadzwoniłabym i dowiedziałabym się dokładnie, skąd to skierowanie i czy coś jest nie tak. Taka hemoglobina jeszcze nie jest tak groźna, żeby to pilnie leczyć, więc wydaje mi się dziwne to

Gość gość
przyszly wyniki : HGB mam jednak 12,1. HCT obniżone mam 35,1 a powinno być conajmniej 38,0 PCT podwyższone 0,37 a norma (0,16-0,34) Neut obnizone LYMPH również podwyższone mam 42,2 (20,0-40,0) może któraś w was zna się na tym. z góry bardzo dziękuje.:))))

Gość gość
Konsultacje mam dopiero w poniedzialek. ;//

Gość gość
to jest własnie fajne w oddawaniu krwi, nie tylko sie pomaga, ale też ma się pod kontrolą swoje wyniki. Oni mają obowiązek zawsze Cię powiadomić jeżeli wykryja jakies nieprawidłowości.

Gość gość
Pierwszy raz byłam na oddanie krwi. Zrobili mi badanie krwi z palca po czym pozwolili oddać krew. Dzisiaj przychodzi mi list że muszę podjechac po wyniki. Strasznie się denerwuje ponieważ mam stałego partnera od 15 lat więc nie mogłam się niczym zarazić. Ponadto małżonek oddaje krew regularnie i nic mu nie wykazało. Proszę powiedzcię czy jeżeli będę miała anemie również otrzymam pismo aby się zgłosić. jestem przerażona nie miałam kontaktu z krwią nikogo.

Gość gość
Może to chloniak

Gość gość
Czemu tak myślisz przerażona jestem. Mam nadzieję że to będzie chodziło o ogólne wyniki. Chłoniak raczej nie wyjdzie w takim badaniu

Gość gość
Pocztałam o tym chłoniaku ale niemam objawów nie poce się nie straciłam na wadze nie mam powiększonych węzłów chłonnych nie mam gorączki. Nie mam żadnych symptomów powyżej 3 tygodni Prześwietlenie płuc miałam w.grudniu do pracy też było ok i wtedy też robiłam badania ogólne mocz morfologia i wyszło ok dlatego też się martwię.

Gość gość
A te wyniki badan to nie twoje?