Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dreamsy

Baza pod makijaż

Polecane posty

Gość Dreamsy

Witam serdecznie. Mam dość ograniczone możliwości wydawania pieniędzy na kosmetyki... Dlatego też chciałam się zapytać, która z tych baz - dostępnych w Rossmannie do 20 zł - jest lepsza i jakie macie z nimi doświadczenia. 1. AA, Technologia Wieku, Cera Mieszana, Starter matujący pod makijaż 2. Wibo, Primer Base, baza silikonowa Zależy mi na zmatowieniu strefy T, nie przesuszeniu skóry, zwężeniu porów i nie zapychaniu ich oraz wygładzeniu. Która z nich sprawdziłaby się lepiej? Jeśli znacie bazy do 20 zł, dostępne w Rossmannie/Naturze, które wydają się być równie dobre, to proszę o polecenie usmiech.gif

Gość malinka276
przyłączam się! dziewczyny, co jest, gdzie wszyscy?:(

Gość gość
jeśli chodzi o bazę to ja używam silikonowej Ingrid, z tym że jest bodajże w Naturze; a co do wygładzenia cery polecam po prostu puder permanentny np. My Secret za ok 10-12 zł lub KOBO za ok 25 zł, tylko to też w Naturze, w Rossmanie nie widziałam niczego sensownego w tej kategorii

Gość gość
polecam zwłaszcza puder permanentny do zmatowienia cery :)

Gość gość
a nie lepiej jakiś lekki puder transparentny? Skoro masz cerę skłonną do zanieczyszczeń to nakładanie bazy i to silikonowej pod makijaż obciąży cerę, skóra nie będzie mogła oddychać, skóra na tym mocno ucierpi. No, chyba że takiej bazy będziesz używać raz na ruski rok, na imprezę jakąś to ok.