Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zageszczanie mleka kaszką sinlac

Polecane posty

Gość gość

W jaki sposób? Na 180ml wody 4 miarki mleka, 2 sinlacu? Czy 6 mleka i 2 sinlacu? Sinlac jest na białku ryzowym więc nie chciałabym dziecku zaszkodzić zbyt duża ilością białka przy małej ilości wody

Gość gość
a może napisz ile dziecko ma mc

Gość gość
Tyle aby mleko było gęstsze ale przeleciało przez smoczek...

Gość gość
normalnie przy zagęszczaniu ( nie wiem po co to robić) dajesz mleka mniej o tyle ile chcesz dać kaszki, na początku zaczynaj od jednej, skoro masz na 180ml wody 6 miarek mleka to daj 5 mleka i 1 sinlacu, jutro daj 4 mleka i 2 kaszki , jak dziecko ma więcej niz 4 miesiące daj mu normalnie zrobiony sinlac tylko jedną łyżeczkę , jak nic nie będzie to na drugi dzień daj 2 łyżeczki itd , aż dojdziesz do pełnej porcji , wtedy rezygnujesz z jednej porcji mleka

Gość gość
Mała ma 6 mcy. Ale jest wczesniakiem. Pije 3 porcje mleka, kaszka i obiadek. Mleko na noc chciałabym zagescic, pediatra kazala byc jeszcze przez miesiąc na mleku poczatkowym, ale mała zaczyna nim nie dojadać.

Gość gość
sinlac nie robi się na MLEKU !!!!

Gość gość
gościu , ale można nim zagęścić mleko , ujmując mleka ... ilez Ty masz lat 20?

Gość gość
Tzn 6 kończy za tydzień. Wcześniej była na pepti, teraz już od 2,5 tug na normalnym mleku, pediatra powiedziała żeby po tak łagodny m mleku nie przechodzić od razu na mleko następne, odczekac aż się przyzwyczaić do laktozy. I ze lepiej zagęscic.

Gość gość
nie,40...:P tylko po co mniej mleka i dać sinlac? już lepiej zwykły kleik ryżowy,

Gość gość
To kaszkę jaglaną

Gość gość
nie pytałam jakimi kaszami - tylko jak sinlaciem

Gość gość
jezu kobieto, toż Ci napisałam wyżej jak, zaczynasz od +JEDNA MIARKA SINLACU - JEDNA MIARKA MLEKA na drugi dzień , jeżeli nic się nie dzieje możesz dać 2 miarki sinlacu odejmując 2 miarki mleka

Gość gość
a głupota ludzka nie zna granic...:O może poczytaj o sinlacu ,to się głupio nie bęziesz pytać,a druga głupia odpowiadać...ehh...

Gość gość
to mniej więcej tak,jak robić kaszkę mleczną na mleku...

Gość gość
Dziewczyno przeczytaj w końcu instrukcje na sinlacu!!! SINLAC robi się tylko i wyłącznie na WODZIE!

Droga Mamo, kaszka Nestlé Sinlac powinna być przygotowana wyłącznie na wodzie, ponieważ po jej dodaniu stanowi pełnowartościowy posiłek i zastępuje w ten sposób jeden posiłek mleczny w diecie Maluszka. Nie należy kaszki Nestlé Sinlac łączyć z mlekiem. Przygotowanie kaszki Nestlé Sinlac na mleku matki lub preparacie mlekozastepczym powoduje zwiększenie wartości odżywczej posiłku ponad zalecaną, co może obciążyć nerki Maluszka oraz sprzyjać nadmiernemu przybieraniu na wadze przy długotrwałym podawaniu. Do zagęszczania mleka należy używać wyłącznie produktów bezmlecznych. Do tego celu możesz użyć kleików Nestlé po 4. miesiącu. Kleik, tak jak każdy nowy pokarm, należy wprowadzać do diety dziecka zaczynając od małych porcji. Zagęszczając mleko na początek dodaj 1 łyżeczkę na każde 100 ml. Obserwuj przy tym reakcję Maluszka na nowy produkt. Z czasem zagęszczenie można nieco zwiększyć, aż do uzyskania preferowanej przez dziecko konsystencji. Jeśli dziecko zaakceptuje kleik możesz również przygotować pełną porcję tego produktu zgodnie z instrukcją na opakowaniu i podać łyżeczką. Do zagęszczenia mleka możesz także użyć bezmlecznych kaszek ryżowych Nestlé po 4. miesiącu. Zagęszczając mleko za pomocą kaszki postępuj tak samo jak w przypadku zagęszczania mleka za pomocą kleiku. Ekspert.Nestlé --- Ekspert. Nestlé, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTLE, a także kwestiami dotyczącymi żywienia dzieci. Zachęcamy do kontaktu z Centrum Informacji dla Rodziców. Adres e-mail oraz numer kontaktowy dostępne są naszych oficjalnych stronach.

Gość Slonko80
Nie rozumiem komentarza eksperta Nestle "Do zagęszczania mleka należy używać wyłącznie produktów bezmlecznych". Przeciez Sinlac jest bezmleczny... poza tym skoro dziecko czuje sie glodne, to widocznie potrzebuje wiecej skladnikow odzywczych niz dostaje z mleka. Na wizycie u pediatry sam lekarz zalecil dodawanie Sinlacu do mleka, celem jego zageszczenia i wzbogacenia.

Gość gość
O to chodzi ze jeżeli mleko ma już dużo witaminy załóż D to nie można jej dodatkowo zwiększać poprzez dodanie sinlacu do mleka bo można np przedawkowac np witaminy... Boze

Gość gość
Proponuję przeczytać skład Sinlacu Sa lepsze jakościowo kasze chociazby Holle

Gość gość
Moja 4,5 mieisęczna córka ma niedowagę. Kupiłam nestle sinlac i tez zastanawiam sie jak podawać. Powinna przybierać ale nie chcę obciązac jej nerek..

Gość gość
slonko80 czy lekarz wspominał o proporcjach?

Gość gość
Właśnie proszę przeczytaj skład. Ja stosuję sinlac do mleka, bo syn słabo przybiera. Jest alergikiem, wagowo poza siatką centylową. Co mi nie podoba się w składzie to sacharoza na 3 miejscu i rzeczywiście łatwo przedawkować witaminy, co może mieć poważne konsekwencje, szczególnie jeśli chodzi o witaminy ADE. Syn wszystko co przyjmuje ma dodatek witamin mleko, kaszka, sinlac, dodatkowo obiadki i deserki zapewne też niosą jakąś dawkę. Po skończeniu jednego opakowania postanowiłam sama przygotować analogiczną mieszankę: 550g mąki ryżowej premium, 150 g karobu, 50 g glukozy. Do butelki dodaję też 2-3krople oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek. Smakuje jak kakao czy gorzka czekolada. Kolor jak kakao.