Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość autorka dzisiaj

BECIKOWE I RODZINNE

Polecane posty

po jakim czasie rozpatrzono Wam becikowe i rodzinne ? Wniosek wraz ze wszystkimi papierami złożyłam 19 lutego i zastanawiam się ile powinnam czekać na odpowiedź \? |Ktoś wie ?

Gość gość
miesiac i bedziesz miec kase na koncie.

aha, ok ale to jest tak : 1000zł becikowe - wypłacane po miesiącu na konto, a co z rodzinnym ? 77zł miesięcznie + 1000zł jednorazowo na koto po miesiącu czy dłużej ? wie ktoś ?

nie rozumiem tego, że wszędzie gdzie patrzę na internecie, to pisze że jednorazowo wypłacają tylko 1000zł za becikowe, nie ma dodatku jednorazowego do rodzinnego w wysokości 1000zł Tylko czemu inne mamy zawsze mówiły mi, że z zasiłku wyszły 2000zł łącznie + 77zł /mc JAK TO NAPRAWDĘ JEST?

Gość gość
Masz 1000 od panstwa i 1000 dodatku do rodzinnego ale zeby ten drugi tysiav dostac dochod nie moze przekroczyv 539 zl. Na osobe

Gość gość
Ja czekałam na wypłatę dwa tygodnie od złożenia dokumentów.

tylko 2 tygodnie ? To bardzo mało A czy są tu mamy, które dostały i becikowe i rodzinne ? Dostałyście wypłatę łączą, czy w odstępie czasowym ? Nie wiem czy szykować się na przelew 1000zł czy już łącznego 2000zł ? bo wiem, że na pewno dostaniemy.

Gość gość
up up

Gość gość
up up

Gość gość
Jeśli złożysz przed 10tym kasę dostaniesz pod koniec miesiąca, jeśli po 10tym kasa do końca następnego miesiąca. Decyzja wydawana jest w ciągu 2 tygodni (czy dostaniesz w ogóle jakieś pieniądze)

Gość gość
aha :) no w końcu jakaś sensowna wypowiedź ! dzięki, czyli pod koniec marca powinnam dostać wypłatę. A nie wiesz może jeszcze, czy będzie ona łączona ?

Gość gość
Rodzinny zasiłek będzie połączony dostaniesz odrazu 154 zł (za dwa miesiące-luty, marzec) i powinno to przyjść razem z tą zapomogą 1 tys. Becikowe może przyjść jednocześnie z tą kasą ale nie musi, możliwe, że dostaniesz to kilka dni później

Gość gość
no to super! dziękuje Ci bardzo za rzetelne informacje. Miłego :)