Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co to może być?

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam takie pytanie .. Co to może być?: Ostatnio stałam się jakoś tak.. bardziej leniwa, zmęczona... czasem potrafię naprawdę długo spać, tak żeby się wyspać a i tak jestem zmęczona. Mam nieregularną wagę, ważyłam się w sobotę, ważyłam 47,4 (mam 13 lat) kg, a potem we wt i miałam 44,4 kg.. Schudłam 3 kg w parę dni? Dziś się ważyłam miałam 45. Ale to nie najdziwniejsze przeskoki, rok temu potrafiłam mieć jednego dnia (np. pon) 48 kg a drugiego (wt, lub śr) 42 kg... Takie mam przeskoki. Ostatnio też potrafię się nagle czuć słabo. Kiedyś prawie nigdy nie chodziłam do pielęgniarki szkolnej, a ostatnio jestem tam stałym gościem. Potrafi nagle mi być słabo i niedobrze na lekcjach. Straciłam też apetyt... zawsze mało jadłam ale tak jak teraz to chyba nigdy.. na śniadanie potrafię zjeść (tak jak kiedyś zjadałam całą miskę płatków, albo jakieś 4-8 kanapek, dużą jajecznicę czy coś) to teraz potrafię zjeść niecałą miskę płatków, albo 2 kanapki ... Obiadów w ogóle mogę nie jeść a jak już jem to bardzo mało. Potrafię dostać mały kotlecik a i tak zjeść połowę i być przejedzoną. Z kolacjami różnie. W między czasie nie jem przekąsek, żadnych słodyczy i innych. Po prostu bardzo mało jem, cały czas jestem zmęczona jakaś taka.. leniwa... (może to przez zimę, ale nie wiem), nieregularna waga i mam zawsze zimne dłonie i stopy a cała jestem ciepła (nie mam gorączki) i często mi jest zimno a potrafię mieć bieliznę, podkoszulkę, koszulkę, sweter i bluzę a i tak jest mi zimno... Co to może być?

Gość gość
za mało jesz i za mało energii dlatego ci zimno i jesteś zmęczona nie masz z czego czerpać energii, a skoki wagi proste czasami jesz bar dzo mało waga spada nagle masz apetyt waga momentalnie wzrasta radze zmienić to bo z czasem możesz mieć problemy z metabolizmem

Gość ppoommooccyy
Może anemia?

Gość gość
Jeśli jesteś też blada to możesz mieć anemię, radzę ci po prostu pójść do lekarza.. może ktoś z rodziny miał anemię?

Gość gość
a miałaś mierzone ciśnienie

Gość gość
czy masz na nogach zwłaszcza na udach małe krostki, zimne stopy, i dłonie

Gość gość
ja mam niskie ciśnienie i przy złym dniu jest mi niezmiernie zimno pomimo że w domu 23 st. stopy i ręce ma zimne ja czuję się strasznie zmęczona i ospała ...mam tak od 13-14 roku życia . i to moze mieć wpływ u cibie niskie ciśnienie krwi ja czasami mam 88/58 ale bywa że mam 110/70 . powiem tak ze też mam też walczę z niedoborem żelaza ale jestem po 2 porodach.

Gość gość
Kiedyś więcej jadłam, teraz w ogóle. Potrafię czasem zjeść bardzo dużo i jeszcze schudnąć jak w te wakacje : Spotkałam się ze starą znajomą poszłyśmy najpierw na lody, potem gadałyśmy, zjadłam 2 cheeseburgery (chyba tak to się pisze, nie jestem pewna, z góry przepraszam za wszelkie błędy) , potem koktajl, lody, znowu jakaś godzinka spacerku, cukierki, zjadłam 2 babeczki i wg naprawdę dużo zjadłam a schudłam 2 kg... :P więc to nie problemy z metabolizmem ;) Co do tego, czy to anemia... Tak, mam bladą skórę, tak, moja babcia chorowała na anemię i na to też zginęła. Nie myślałam nawet o tym, że to może być to... Dzięki za odpowiedzi, powiem mamie i zapiszę się do lekarza ;)

Gość gość
Tak mam takie małe, blade krostki.. co to oznacza? :( :) Nie miałam mierzonego ciśnienia ostatnio.. to znaczy... jakoś tak ostatnio to na początku lutego miałam u pielęgniarki i raz mi zmierzyła to miałam jakieś takie niskie a potem mi zmierzyła jeszcze raz (dosłownie po jakiś 5 min) to miałam zupełnie inne o wiele wyższe, potem po 3 min jeszcze raz i miałam o wiele niższe i powiedziała, że strasznie mi skacze i to ją zaniepokoiło