Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego klamiecie i piszecie ze w Uk jest zle i nie ma po co przyjezdzac

Polecane posty

Gość gość
Czytam te topiki o tym jak w UK jest cienko z praca i z zarobkami i sie za kazdym razem zastanawiam, czy jest moze jeszcze jakies inne UK oprocz tego na Wyspach Brytyjskich o ktorym nie wiem. Ja nie mieszkam w Londynie, ale w moim miescie stawki za najpodlejsza robote na sprzataniu zaczynaja sie od £7.20 i tak pracuje tu masa ludzi i nikt na biede nie narzeka. Tylko ze zeby miec dobrze, to trzeba miec przynajmniej minimum checi do pracy. Ludzie pracuja za minimalna lub za niewiele powyzej minimalnej ale pracuja w godzinach wieczornych, w weekendy lub na nocki i wtedy ta minimalna zmienia sie na powyzej £10 na godzine. Tak zle? Z tego co widze, to narzekaja jelopy, ktore maja nastawienie na prace od poniedzialku do piatku, najlepiej od 8 do 16 ale tez zeby sie za bardzo nie narobic. Najczesciej jeszcze bez zadnego wyksztalcenia czy zawodu przydatnego w UK i z zadnym lub bardzo biednym angielskim. I jeszcze jedna ciekawa obserwacja to taka, ze w UK ci niewyksztalceni maja sie lepiej od wyksztalconych. Trzeba tylko odrobiny samozaparcia i pomyslowosci. Sorki, ale za lenistwo w zadnym kraju nie jest w cenie.

Gość gość
Tak... Ofert pracy jak na lekarstwo, chetnych, poszukujacych pracy setki. Coraz popularniejszy jest zero hours contract, o staly etat mega ciezko, 90% ogloszen to 6.31-7 f/h brutto... Dobrze nie jest !

Gość gość
K***a! Ale jak się ma pracę nawet na produkcji to się lepiej żyje jak w Polsce. Mieszkam tu i nie zamierzam kłamać. Każdemu doradzę wyjazd. A te ciołki odradzają,bo nie chcą aby Polacy przyjeżdżali,a ja lubię swoich.

Gość pracująca bez średniego piszę
Napiszę wam prawdę. W Uk nie jest tak źle. Nie mam nawet średniego,angielski znałam kiepsko wyjeżdżając. Teraz już znam dużo lepiej. Pracuję przy sprzątaniu. I na prawdę wiem,że w Polsce tak dobrze bym nie miała. Co mi po wykształceniu,skoro moja przyjaciółka je ma i pracuje w Polsce nie fizycznie a kasy jej braknie. Ja w tym roku odwiedzę Chorwację,a ona nawet nad Polskie morze nie pojedzie,bo musi kupić nową pralkę. Może i nie mam wyższego,pracy przy biurze,ale jestem szczęśliwa. Mam pracę,męża,dzieci. Pracuję i czuję że pracuję. W Polsce pracując za 7 zł, zrobiłam opłaty i dosłownie nic mi nie zostało. Tu jestem szczęśliwa. A skoro jestem szczęśliwa,to mam kłamać że jest mi źle? Rodzina,przyjaciółka mówią,może byś wróciła spróbowałą tutaj,ale nie chcemy. Tutaj znalazłam spokój,ciszę. Pracuję 8 godzin,chcę dorobić to też mogę dodatkowo. Mąż pracuję. Nie mamy milionów ale mamy spokojne życie którego nam brakowało.

Gość gość
do pracująca bez średniego piszę: od kiedy mieszkasz w UK?

Gość gość
A co to za różnica od kiedy jest w uk? Ja tez sprzątam. Juz 7 lat. Miałam zmieniać prace tyle razy ale zawsze cis wypadło. A to planowanie wesela to trzeba było odłożyć, a potem ciąża to tez zostałam. Jak wróciłam to na swoich warunkach (wiedziałam ze gdzie indziej takich nie bede miała) i zleciało. 7 lat. I jest ok. Nienawidzę swojej pracy, ale cóż. Z autopsji wiem ze większość ludzi nie lubi swojej pracy. I co powiedzieć. Nie narzekam.