Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy koralowy kolor jest dalej modny

Polecane posty

Gość gość

czy mogę ubrac w kwietniu koralowa sukienkę na wesele?

Gość gość
Jaki prezentujesz koloryt cery? Jeśli jesteś typem wiosny to koralowy kolor jest doskonały na sukienkę weselną :)

Gość gość
Ja mam koralową sukienkę dzienną i też się zastanawiam... Na razie jeszcze za zimno

Gość gość
cieko okreslic mój typ urody. ale pytam o modę, nie czy mi pasuje. wiec modna czy nie?

Gość gość
Modę dobiera się siebie a nie na odwrót. Typ kolorystyczny WIOSNA Karnacja najdelikatniejsza, bardzo jasna, ale złocista, cera ma barwę kości słoniowej, jest morelowa o złocistym odcieniu, opala się na piękny żółty kolor, często przebijają naczynia krwionośne. Włosy są najczęściej w kolorze blond, cienkie. Odcień nie jest popielaty, a zawsze jest ciepły w słomianym, żółtawym, platynowym miodowym odcieniu. Jeśli są brązowe, również mają ciepły, złotawy lub rudawy połysk. Wiosny nie powinny farbować się na ciemno. Oczy -najczęściej zielone lub niebieskie. Często mają plamki na tęczówce, źrenica często oddzielona jest od tęczówki wyraźną obwódką w kolorze złotym lub złotobrązowym. Usta Mieszanka koloru brzoskwiniowego, morelowego, łososiowego i jasnego korala. Nigdy u Wiosen nie występują usta o barwie różowej. Kolory zabarwiające: żółty Kolory: Biały (kremowy) Brąz, beż, złoty Żółty (wanilia) Róż z nutą pomarańczy Czerwony (mak, koral) Ciepły fiolet Niebieski (morski, turkus, ciepły kobalt, granat) Zielony (jabłko, wiosenna trawa) Wiosna źle wygląda w ciemnych kolorach w garderobie powinny dominować kolory jasne, a dodatki w ciemnych barwach. Wiosny powinny wybierać gładkie faktury materiału, lekko połyskliwe Jedwab, satyna, welur, żorżeta, kaszmir, flanela i sztruks. Biżuteria Żółte złoto Kamienie szlachetne (szczególnie bursztyny) Łososiowe perły Biżuteria nie powinna być chłodna Złote blondynki o niebieskich oczach powinny podkreślać oczy bardzo ciemnym, najlepiej grafitowym tuszem, szaroniebieskie cienie do powiek (jeśli oczy są zielone - cieni szarozielonych lub jasnobrązowych) Kolory makijażu Żółty to żonkil Waniliowy Oranż Delikatny morelowy Niebieski (turkus, morski, granat, ciepły kobalt) Ciepły fiolet Czerwony (mak, koral, pomidor, papryka, rak) Zielony (zielone jabłuszko, wiosenna trawa) Ciepłe kolory złota, piasku, ciepłe brązy, beże Unikać czystej bieli: Kolor kości słoniowej, wełny owczej, kremowy Unikać koloru srebrnego Szminki: łososiowe, brzoskwiniowe, lekko oranżowe, róż, żywa czerwień Róż: łososiowy, jasnokoralowy, brzoskwiniowy Pamiętajcie jednak że nie są to złote zasady, których absolutnie nie można złamać. Każdy ma przecież swoje ulubione odcienie.