Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból brzucha przy naciskaniu

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam problem.Od jakiegoś czasu boli mnie brzuch gdy naciskam lub larze na nim.To takie uczucie jak bym coś tam miała, jakiś balon który gdy mocno naciskam zaraz pęknie i boli przy ucisku. Miał ktoś może podobne uczucie?

Gość gość
pomoże ktoś?

Gość gość
w którym miejscu cię ten brzuch boli?

Gość gość
być może zaczyna się coś dziać z wyrostkiem , albo jakiś problem z jelitami . często jest tak , że zanim wyrostek zacznie boleć w charakterystycznym dla siebie miejscu boli cały brzuch . tak czy siak musisz iść do lekarza , możesz mieć jakies owrzodzenie jelit . jesli jest to ból w części poniżej pępka to również mogą być problemy ginekologiczne , np. duża torbiel na jajniku. proponuję nie zwlekać tylko udać się do lekarza jak najszybciej . i zmierz sobie temperaturę czy nie masz gorączki.

Gość gość
no gorączki nie mam, to mnie boli już o kilku tyg. Jak leże na brzuchu też mnie boli, np.wczoraj chłopak usiadł mi na plecach dla żartu i wtedy czułam tak jakby coś mi się gniotło w brzuchu i bolało. Tak jak by balon który jest naciskany,a nie może pęknąć tylko się spłaszcza pod ciężarem.

Gość gość
nie masz wyjścia, musisz iść do lekarza , bo to może być niebezpieczne .

Gość gość
najpierw idź do rodzinnego . on ewentualnie skieruje cię do jakiegoś specjalisty.

Gość gość
a może to ciąża? Ale raczej nie jestem.Pójdę do lekarza

Gość gość
ciąża nie boli ! poza tym jest coś takiego jak OKRES . jeśli masz regularnie to raczej nie ciąża , ale zawsze można zrobić test . ubierasz się , idziesz do apteki , kupujesz , robisz go rano i już wiesz.

Gość gość
no ogólnie nie boli, ale może przy naciskaniu brzucha boli lub leżeniu na nim. Właśnie chodzi o to że mam nieregularne

Gość doctor hałs
Helicobacter pylori na pewno, czym prędzej gastroskopia

Gość gość
a co to jest?

Gość balbina_g
dziecko, to jak masz nieregularny okres to idź do ginekologa . tutaj nie ma lekarzy i nikt ci nie udzieli jasnej odpowiedzi. takie objawy mogą występować przy wielu różnych chorobach , często groźnych . tylko lekarz może tą sprawę wyjaśnić.