Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lek na recepte

Polecane posty

Gość gość

Witam. Nigdy nie bylem u lekarza. Cierpie na fobie spoleczna, i lekka depresje. Gdzie mam sie udac po leki? Mam sie zarejestrowac w up? Co powiedziec lekarzowi? Co robic POMOCY!

Gość gość
jak nie masz pracy i nie jesteś ubezpieczoma to zarejestruj się w UP i do lekarza psychoatry się udaj bo depresję sie u niego leczy. Do niego nie musisz mieć skierowania

Gość gość
Nie chce isc do psychiatry!!! A gdy powiem ze cierpie na fobie, to lekarz mi przepisze leki czy nie? I gdzie z tym isc co mowic? Pomocy! Mam 19 lat!!! Mam nie zdiagnozowana fobie!!!

Gość gość
ale Psychiatra to taki sam lekarz jak inny, idź do lekarza rodzinnego to może ci coś przepisze,wiem ze to leczy tylko taki lekarz jak napisalam. Co masz powiedzieć ? Tylko swoje objawy, co się dzieje. Ja nie jestem tobą i nie wiem co się dokładnie z tobą dzieje ty to musisz lekarzowi sama powiedziec a nie ktoś postronny

Gość gość
A do przychodni nie w moim miescie moge isc? Zabrac jakies dokumenty?

Gość gość
tak możesz iść gdzie teraz chcesz, z jakiego rejonu polski jesteś? Bierzesz tulko kartę czipowa albo książeczkę ubezpieczeniową ze sobą , twoi rodzice powinni mieć twoją karte lub książeczkę albo nawet wystarczy dowód Osobisty

Gość gość
Poszukaj sobie też na necie gdzie są takie przychodnie w twoim rejonie i możesz też telefonicznie się zarejestrować , bo do tego lekarza trzeba wczesniej sie zarejestrować

Gość gość
Jestem z podkarpacia. Nie mam ksiazeczki, przez fobie jestem pokłócony z rodzina. Napewno wystarczy dowód? Na 100 procent? Co powiedziec w przychodni? Ze chce sie spotkac z lekarzem?

Gość gość
Zadzwoń do tej przychodni to Ci wszystko powiedzą Ja jestem z innego rejonu polski , u mnie jest tak jak Ci napisałam

Gość gość
Tak że chcesz sie zarejestrować i żeby cię zapisali na termin jak jest takowy i Ci powinni wyznaczyć termin kiedy masz przyjśc do lekarza Tylko najpierw zarejestruj się w Urzędzie Pracy bo pewnie nie masz ubezpieczenia. UP może nawet Ci takie zaświadczenie wystawić ze jestes zarejestrowany i ubezpieczoiny

Gość gość
I wtedy lekarz da mi recepte, jak mu powiem co mi jest?

Gość gość
tak będzie wiedział co Ci przepisać, tylko opisz co sie dzije z Tobą a resztę sam się jeszcze Ciebie wypyta i napewno dostaniesz leki na Fobię i depresję

Gość gość
Tz. Ja odczuwam brak sensu zycia, i nie chciałbym zeby mnie odsylal do psychiatry. Dziekuje wam za pomoc.

Gość gość
Ale tylko ten lekarz Ci pomoże lub psycholog, ale do psychologa jest gorzej się dostać chyba ze opłatnie

Gość gość
nie ma za co :)

Gość gość
Zadnych psychiatrow!!! Nic mu nie powiem o depresji. Tylko o fobi, zeby mnie nie odsylal.

Gość gość
Ale Fobia jest i z tym związana trochę

Gość gość
powiem Ci że u Psychiatry nie tylko wariaci sie lecza ale normalni ludzie którzy maja np. leki, depresje itp. objAWY JAK TWOJE fOBIE RÓZNE

Gość gość
To sam nie wiem. Jak mu powiem o fobi to przepisze mi leki czy odesle? Potrzebuje lekow bo musze znalesc robote, teraz jestem bezdomny i mieszkam w przycyepie. Naszczescie mam oszczednosci.

Gość gość
samo przejdzie

Gość gość
zwykly lekarz rodzinny na 99 % nie wypisze zadnych lekow psychotropowych! Nie ma uprawnien do diagnozowania takich zaburzen i wskazywania metod leczenia, jedynie skieruje cie do specjalisty. Nie ma lekarzy od wszystkiego, zreszta dzieki bou ze tak jest

Gość gość
To chyba bede sobie musial radzic bez lekow jak dotychczas.

Gość gość
lepiej żebys poszedł do niego niż miałbys miec jeszcze wieksze problemy

Gość gość
Do psychiatry nie

Gość gość
ten lekarz nie gryzie tylko pomaga i leczy, nie wysle Cie do szpitala jak sam tego nie chcesz , a przy takich objawach to nie ma uzasadnienia

Gość gość
Musze sie zastanowic. A ten Psychiatra jest w przychodni czy gdzies indziej? I mam sie rejestrowac u niego?

Gość gość
tAK JAK cI OPISALAM WYŻEJ, zadzwoń i będziesz wiedział co i jak albo idx bezpośrednio do takiej przychodni gdzie sa psychiatrzy , pielegniarka Ci wszystko powie