Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miesiaczka czy moze ciaza?

Polecane posty

Gość gość

Mam bardzo wazne dla mnie pytanie i mam nadzieje, że ktos mi pomoze. Wiec zaczne od tego ze od niedawna zaczelam wspolzyc i sie tak zlozylo ze zrobilismy to bez zabespieczenia lecz nie doszedl we mnie bo sama widzialam i przekomuje mnie ze nie zrobil tego. Zaczel czytac bardzo duzo o tym w internecie, mialam duzy stres i nie jadlam przez to i bralam tabletki a dokladnie zelazo przez kilka dni. Okazalo sie ze dostalam miesiaczke przed planowana data i byla rozna przed pierwszy dzien byla ciemna krew i obfity wmiare, drugi dzien bylo juz mnie i jasna czerwona krew czulam ze lecialo ze mnie, trzeci dzien bylam w ruchu to jak poszlam do toalety byla ciemna krew i cala podpaska byla zaplamiona, czwarty dzien juz byl koncowka lecialo ale tylko plamienie juz. Przewaznie mam obfite miesiaczki i dlugie 5-6 dni. Dodam ze piersi mnie bolaly przed miesiaczka a jak dostalam przestaly mnie bolec. Czy to normalna miesiaczka czy to moze ciaza? Poniewaz czytalam duzo ze kobiety mialy okres podczas ciazy a nie wiem czy przez to mowia plamienie takie ze troche jest na podpasce czy moze taki okres? Dodam ze w drugim dniu bolalo mnie straszne dolne podbrzusze tak kulo strasznie i w trzecim dniu lrzez pol dnia nie lecialo tak duzo jednym slowem mniej obfity okres tak byl. Jak zaczol sie ruch to w tedy lecialo Goraco pozdrawiam :*

Gość gość
masz wątpliwości to zrób test.

Gość gość
na pewno ciąża miałam podobnie - bliźniaki...

Gość gość
pewnie że ciąża ja też tak miałam

Gość gość
hahaha, no nie mogę, każde słowo to jakiś kwiatek, a jeśli chodzi o "dolne podbrzusze"- może być górne???

Gość gość
Mialyscie podobny okres czy bol podbrzusza? + mialam wszystkie zachcianki przed miesiaczka tradzik, ochota na czekolade, zmeczenie

Gość gość
Dodam ze bol mialam podbrzusza z prawiej strony przez jeden dzien ale to bylo kiedy wstawalam i chodzilam bol byl po prawiej, lewiej i posrodku dokladnie

Gość gość
2 ciąże za mną i nic takiego nie miałam. Miałam za to raz dziwne i skąpe krwawienie ale nie miało ono nic z ciąża wspólnego.

Gość gość
Wlasnie nie wiem czy zaliczac taka " miesiaczke " za normalna ze jeden dzien obfite, drugi jasna krew i tak srednio lecialo, w trzecim jak sie ruszalam do mialam duzo, czwarty tylko plamienie + jak bylam w toalecie nie lecialo mi duzo krwi nawed wgl przy odawaniu moczu

Gość gość
to normalna miesiaczka i nie wmawiaj sobie żadnej w ciaży, bo w niej nie jesteś

Gość gość
Zastanawiam sie w takim razie jaka jest miesiaczka jesli jest sie w ciazy? Bo czytalam duzo lecz kazdy mowi ze to normalna miesiaczka bez roznicy dlatego sie zastanawiam czy taki okres jest normalny czy moze ciaza

Rozwaliły mnie te opisy wylatującej krwi. Wtf?! Co do ma do ciąży? Nic, jedynie test ci powie czy jesteś w ciąży czy nie. Reszta to tylko wróżenie. Masz 13 lat że pytasz się ludzi w internecie czy jesteś w ciąży?

Gość gość
Nie tylko pytam czy ktos mial podobna sytuacje

Gość gość
Ale dlaczego nie zrobisz testu? Nic ci nie da jak ci inni napiszą jak było u nich, bo u każdego jest inaczej. Zrób więc test.

Gość gość
jeżeli jest sie w ciąży, to nie ma się miesiączki- wróć do szkoły i ogarnij podstawowe wiadomości

Gość gość
A w pierwszym miesiacu?

Gość gość
Z punktu widzenia fizjologii nie ma czegoś takiego jak okres w ciąży, bo to niemożliwe!!!! Może być krwawienie/ plamienie w ciąży ale to nie jest okres, choć niektóre kobiety za okres je biorą i stąd te opowieści o okresie w ciąży.

Gość gość
Tak o tym czytalam lecz nie wiem czy intensywne krwawienia jak na okres czy moze podobne do plamienia tylko ze krwia?

Gość gość
autorko ile masz lat?

Gość gość
18 - teraz przywazylam krew a brudzilam od wczoraj myslalam ze mam koncowke okresu lecz jeszcze lci normalne?