Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój tydzień ciąży nijak ma się do tygodnia od ostatniej miesiączki

Polecane posty

Gość gość

18 lutego miałam wizytę i był to wg ginekologa 21tc (21+5) 20 lutego miałam badanie ultrasonograficzne, z usg 22tc, zaś z om 22+1. Tyle, że licząc od ostatniej miesiączki powinnam 20 lutego być w 23tc. Mam rozumieć, że do zapłodnienia po prostu doszło później i dzidzia jest młodsza o tydzień? Wizytę u gin mam dopiero za miesiąc.

Gość gość
a co ci wyszło na pierwszych usg, Potem każde dziecko rośnie własnym tempem.

Gość gość
Wcześniej byłam potwierdzić ciąże (26.11.2013) był to 10+5.

Gość gość
A jak się to miało do wieku wg OM?

Gość gość
kazde dziecko rozwija sie inaczej a wiek ciazy lekarz podaje z OM. nie ma czegos takiego jak stwierdzenie na podstawie badania ile dokladnie ma ciaza dziewczyno

Gość gość
już drugi dzień siedzisz i trujesz na ten temat, wystarczy, że owulacja ci się przesuneła i stąd różnica

Gość autorka woli dostać zasiłek
Oj dziewczyno :O a do lekarza to chodzisz żeby bejbika podziwiać? Czy żeby zwolnienie brać? Bo na pewno nie po to żeby się czegoś dowiedzieć...:O niestety :( jakbyś o cokolwiek pytała to byś wiedziała że różnica między terminem z USG a z OM może spokojnie różnić się o 2 tygodnie.

Gość gość
U mnie też tak jest :-) gin powiedział że to 23 tc a z moich obliczeń i tych w necie to jest 25 tc nawet usg wymiary dziecka itp są tak jakby z 25 tc :-) no ale ok lekarz wie lepiej więc niech będzie że to 23 tc :-D

Gość gość
przecież pomiar USG też może mieć błąd nawet do 7 dni... jak ta różnica jest większa niż 7 dni to się oblicza wiek ciąży wg USG... zreszta nie ma różnicy czy będziemy się odnosić do USG czy OM w takim przypadku bo i tak wszystko kręci się wokół +/- 2 tyg ( 7 dni na błąd określenia owulacji i ok. 7 dni na to że niektóre dzieci dojrzewają szybciej a niektóre wolniej...