Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile macie smoczków dla dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Pytam z ciekawości, ja mam 3, przydają się szczególnie na spacerze, kiedy jeden ląduje na chodniku zawsze mam w zapasie drugi i trzeci.

Gość gość
wcale

Gość gość
po co dziecku smoczek jak nie śpi?

Gość gość
ja mam 5 od rodziny... ale nie używamy żadnego

Gość gość
ale ja nie napisałam, że wsadzam dziecku smoczek i ma z nim chodzić 24 na dobę, też używa tylko przy zasypianiu ale zasypiając w domu nieraz smoczek ląduje za łóżkiem a na spacerze poza wózkiem

Gość gość
nie wiem po co dziecku smoczek jak nie śpi, zapytaj się tych, które tak dają, pytanie było inne ale jak zawsze znalazła się wszystkowiedząca istota, która po pytaniu "ile macie smoczków dla dziecka" wydedukowała sobie, że wsadzam dziecku smoka i pewnie jeszcze zaklejam taśmą, żeby sobie czasem go nie wyjęło.

Gość gość
mój miał dwa...jak usypiał,jeden trzymał w buzi,drugi wąchał :D przekomicznie to wyglądało,ale skutecznie usypiało

Gość gość
4. Jeden u dziadkow jakbysmy zapomnieli do nich jadac,3 w domu. Zazwyczaj gdzies porozrzucane sa po katach to wieksze szanse na znalezienie. Uzywamy tylko do spania,w wyjatkowych sytuacjach w domu. Czasami na spacerze jak sIe denerwuje.

Gość Mężatka1980rok
Córka miała 5 smoczków .

Gość gość
Moj syn ma 8 smoczkow... tych na 3 miesiace juz po woli nie uzywa, a tymi na 6miesiecy świetnie sie bawi... czasem zasypia ze smokiem.

Gość gość
Moja ma dwa. Jeden jest w donu do zasypiania a do drugiego mamy przypiety lancuszek. I uzywamy na spacerze i w aucie jak marudzi lub chce spac. Do tej co pisala ze bierze kilka smoczkow na spacer jakby dziecko upuscilo- wlasnie po to sa lancuszki

Gość gość
A wiesz,ze czasami dziecko bardzo interesuja lancuszki? Moj je zrywa i macha sobie smokiem nad ulica i czasami upuszcza. Wiec rozumiem,ze bierze kilka,bo tez tak robie. Kiedys wzielam jeden,maly wywalil mimo lancuszka i musialam sobie radzic. Albo taki do zawieszania mabtylko jeden,reszta z malym guzikiem do spania na brzuchu,takie plaskie I ich na lancuszek nie zawiesisz.

Gość gość
Miałam dwa ale synek nie chciał smoczka. Szybko wylądowały w koszu.

ja mam 2, używane do zasypiania w domu i na spacerze

Gość gość
6 3 na dole i 3 na górze. Nie chce mi się szukać w nocy jak się przebudzi a w dzień na drzemkę też mam w zapasie. Czasem jak się dziecko bawi to wcisnie smoka pod kanapę a ja nie muszę go szukać. Jak się znajdzie to wyparzam i znowu jest gotowy do użycia.

Gość wifigdańsk
zero. moja corcia nie lubi smoczków,nie interesuje ją to. raz kupiłam taki specjalny, maleńki ale ciagle wypluwala,bo przeszkadzało jej cos sztucznego w buzi. moja starsza corcia miala smoka poł roku,potem rzucila w diabły. a jak ci spada to sa takie łancuszki z klamerką,przypnij dziecku to nie bedzie lądować na chodniku.

Gość gość
ale te Mamuśki, które nie doświadczyły tego, że dziecko zrywa łańcuszek razem ze smoczkiem i wyrzuca na chodnik nie są w stanie zrozumieć dlaczego zabieram na spacer dwa smoczki, czy Wy uważacie, że wszystkie dzieci są takie same, to że Twoje dziecko nie wyrzuca smoka to nie znaczy, że inne też nie wyrzuca, aż żal Was czytać, nie jesteście w stanie pojąć, że inne dzieci zachowują się inaczej czy co? bo już nie rozumiem tego Waszego p**************i a po co Ci dwa smoczki, po co Ci tamto i sramto, czytać się tego nie da.

Gość gość
"Do tej co pisala ze bierze kilka smoczkow na spacer jakby dziecko upuscilo- wlasnie po to sa lancuszki" A DO TEJ CO NAPISAŁO TO CO POWYŻEJ: niektóre dzieci bawią się łańcuszkami, zrywają, wyrzucają, JESTEŚ W STANIE TO OGARNĄĆ czy nie bardzo?

Gość gość
NAPISAŁA

Gość gość
Moj synek ma 4 smoczki ale nie zabieramy ich z domu gdziekolwiek idziemy :)

Gość gość
2 szt. na rozmiar wystarczają. Zresztą z reguły są w 2-pakach tak czy siak.

Gość gość
zadnego wlasnie oduczylismy dziecko od smoczka :) a od narodzin mialo ich jakies 15 :P

Gość gość
może i są w 2-pack ale można też kupić jedną szt. tak czy siak