Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sprzęt muzyczny

Polecane posty

Gość gość
o haydnach czytałem, że grają w trochę "zamulony" sposób. Też masz takie wrażenie?

Gość gość
Ja bym posłuchał z nimi np Yamahy AS1000, Musical Fidelity A3 wspomnianego wcześniej Nada.

Gość gość
czyli według Ciebie VA bardziej nadaje się do klasyki niż np B&W?

Gość gość
nie, bo to zależy w jakim zestawieniu ale jeśli słuchałeś i B&W były dla Ciebie zbyt suche to tak może być, ja słucham bardziej rozrywki więc jak wypada klasyka nie powiem Ci dokładnie

Gość gość
no ja właśnie słuchałem B&W z Yamahą, ciekawe jak by było z rotelem, bo już kilka osób podsuwało mi to zestawienie. Rotel jest jednak sporo droższy od Yamahy

Gość gość
zalezy jaki model, do muzyki której ja słucham Yamaha była lepsza, dynamiczniejsza potężniejsza

Gość gość
a rotel czym się charakteryzuje?

Gość gość
Polecam głośniki firmy Hansen.

Gość gość
rotel w moim odczuciu porównując do yamahy zagrał łagodniej z delikatniejszym basem, scena była jednakowa, ale w rotelu brakowało mi dociążenia w basie

Gość gość
Hansen to drogie zabawki

Gość gość
no widzisz Tobie chodzi o bas, ja raczej ten bas minimalizuję, bo w klasyce najważniejsza jest naturalność brzmienia.

Gość gość
To prawda, że są drogie. Pięknie grają ze wzmacniaczem Kronzilli.

Gość gość
tak naprawdę to każdy sprzęt wnosi coś do brzmienia, naturalnie brzmią tylko instrumenty na żywo:)

Gość gość
wiem, ale akurat jakiś potężny bas nie jest w klasyce porządany. Wyobraź sobie np słuchać utworu na fortepian i dodać do tego mocny bas. Brzmienie jest takie wulgarne, że słuchać się nie da. Sam kiedyś grałem na fortepianie, więc wiem jak powinien brzmieć.

Gość gość
ale pamiętaj że fortepian waży trochę i żeby nie było ono pudełkowe a fortepian nie brzmiał jak organki z bazaru, musisz odsłuchać, weź swoje płyty i do sklepu:)

Gość gość
właśnie wiem, że najlepiej iść ze swoimi płytami i odsłuchać na tym, co się już tam ileś razy słyszało. Chociaż w sklepie sprzęt brzmi też inaczej niż w domu.

Gość gość
sam długo wybierałeś swój sprzęt? Czy może trafiłeś na niego jakoś przypadkowo?

Gość gość
wybierałem ok roku sprzęt, właściwie nie miałem Yamahy na liście ale brzmieniowo przypominała mi jeden mój ulubiony instrument tj organy kościelne:)

Gość gość
no właśnie ja obawiałbym się takiego długiego wybierania, po którym pewnie więcej nie wiadomo niż wiadomo. Ale cena jest spora więc to zrozumiałe.

Gość gość
Jeżeli nie jesteś audiofilem, to po co wyrzucać duże pieniądze. Np. mini wieża LG CM2630B dostaniesz poniżej 800pln. Do małego i średniego pokoju w zupełności wystarczy.

Gość gość
mam zestaw głośników od Yamahy, jestem zadowolony z brzmienia. Przed zakupem przypadkiem trafiłem na to zestawienie http://ranking-glosnikow.pl/ i wtedy właśnie padło na sprzęt od tego producenta.

Gość Marek

uważam, że często wysokie ceny nie idą w parze z jakością. oczywiście trzeba uważać, żeby nie zapłacić za jakąś chińszyznę. Polecam sklep lighting center w Mysłowicach, zresztą mają również sklep internetowy. Ich filozofia jest taka, żeby klient był zadowolony, ale nie spłukany. 😉 mają instrumenty, nagłośnienie i oświetlenie w super cenach.

Gość Antek

Potwierdzam ostatnio w lighting center kupiłem słuchawki dynamiczne Audiotechnika ATH. Pozdrawiam.

Gość Polecam

polecam iść się z dzieckiem do lightining center   tam dobiorą instrument

Gość Edward

Kupowałem swó sprzęt w sklepie muzycznym LightingCenter . Bardzo dobra jakość a cena tsaka na każdą kieszeń. Polecam

Gość Arek J.

O takie kwestie najlepiej zapytać przed zakupem sprzętu w dobrym sklepie muzycznym. Ze swojej strony polecam pewniaka LightingCenter. Mój bliski przyjaciel tam kupował i jest bardzo zadowolony.

Gość Polecam

polecam wybrać lighting center. Tam na pewno znajdziesz to co Cię interesuje.

Gość Aneta

Lighting Center😊 Polecam szybka realizacja zamówień ogólnie wszystko mega pozytywnie. Bardzo bogaty asortyment

Gość positive

Masz mega wybór na Top Hifi. Obczaj se stronkę, wszystko tam jest - od głośników do kin domowych.

Gość orer2

wydaje mi się że aktualnie na stronie tophifi są najlepsze wzmacniacze, zresztą jak widzę ze od yamahy to tak musi byc 😛