Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nola27

Nola27

Polecane posty

Gość Nola27

Witam mam problem bardzo swędzi mnie głowa szczególnie tył przestraszyłam się gdy powiedziałam o tym mojej koleżance dodam że jestem już dorosła mam 22lata ona mi powiedziała że może mam wszy pełna strachu poleciałam do ciotki która jest pielęgniarka żeby mi sprawdziła głowę okazało się że nie mam tych pasożytów lecz plamki czerwone dodam ze taki kolor może być wywołany tym że grapie swędzące miejsca co to może być łupieżu nie posiadam problemów z przetłuszczeniem włosów bądź wysuszeniem czy łamliwością też nie używam cały czas szamponu head&shoulders szampon przeciwłupieżowy do wrażliwej skóry głowy i nigdy problemów takich nie miałam a od tego drapania się już brak mi siły jest to dla mnie uciążliwe a zarazem wstydliwe w gronie znajomych jak i samej siebie

Gość gość
Zacznij olejować, szampon zmień na Babydream albo używaj zamiast płynu do hig. int. Facelle (serio! świetnie się sprawdza na włosach), bo najpewniej masz po prostu przesuszoną skórę głowy przez detergenty, których dużo w popularnych szamponach.

Gość Nola27
Witam cię :) czyli to może być od tego mam nadzieję że to nic poważnego

Gość gość
Tak, to może być po prostu to :) Albo alergia na jakiś składnik szamponu (a head&shoulders mają składy jak stąd do księżyca i generalnie mocno paskudne, można rok zgadywać co w nich uczula i nie dojść...).

Gość Nola27
tak może być tylko że ja używam go gdzieś będzie już 3lata i nigdy nic mi się takiego nie przytrafiło jak by mnie ktoś z boku podlukał jak się drapie to by pomyślał na bank że ona ma wszy nie umie usiedzieć bez drapania a i dodam jeszcze że uszy od wczoraj też mnie zaczęły swędzieć a głowa to już tak od tygodnia

pewnie masz zwykłe uczulenie, co do małych czerwonych plamek to popękane naczynka krwionośne, też mnie zaniepokoiły, ale dermatolog powiedział, że mam się nimi nie przejmować