Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Minęło 3 miesiące czy mogę zacząć starania

Polecane posty

Gość gość

Minęło dokładnie 3 miesiące od poronienia, miałam zabieg łyżeczkowania. Są duże rozbieżności co do tego kiedy mogę zacząć się starać o kolejne dziecko. Jeden lekarz mówił że 3 miesiące, drugi że 3 cykle, trzeci że pół roku. Miesiączki po zabiegu mam bardzo obfite, pierwsza trwała 9 dni druga 7 dni. Wybieram się oczywiście do lekarza żeby mnie zbadał i ocenił czy wszystko jest już zagojone, ale chciałabym się dowiedzieć od innych mam które przeszły to samo co ja ile wy czekałyście z decyzją o kolejnym potomku.

Gość gość
up

Gość gość
Po pierwszym poronieniu czekalismy 3 mce staralismy sie poltora roku zanim udalo sie zajsc. Po drugiej stracie juz bardzo wysokiej ciazy lekarz kazal odczekac 3 miesiace i wpadlismy po 2 cyklu.

Gość gość
Ja się właśnie boję tego żeby nie zajść za szybko żeby znów nie stracić ciąży, sytuacje mam jeszcze skomplikowaną bo zaczynam nową pracę i z jednej strony nie chcę od razu zachodzić a z drugiej strony pragnę jak najszybciej zostać mamą...

Gość gość
Ja poroniłam 27.06 a już we wrześniu byłam znowu w ciąży. Lekarze na oddziale patologii ciąży i później ginekologi mówili że trzeba odczekać nawet pół roku, ale mój lekarz do którego chodzę powiedział że skoro wszystko jest w porządku a my z mężem bardzo chcemy dzidzię to możemy zacząć się starać od września i w pierwszym cyklu starań się udało:) Teraz jestem w 5 mc i jest wszystko ok:)

Gość gość
ja zaszłam w ciaże w 3 cyklu od łyżeczkowania. Druga ciąża idealna .