Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

duzy odstęp termin porodu.

Polecane posty

Gość gość

hej. jestem w 39 tygodniu ciąży. z usg mam termin na 8 marca a z miesiączki na 13 marzec. nic z tego nie rozumiem :) to znaczy, że mój synek jest o tydzień większy? który termin w moim przypadku jest ważniejszy?

Gość gość
13

Gość gość
dzięki :*

Gość gość
a sądzisz, że urodzisz w którymś z tych terminów? one są jedynie orientacyjne, a dziecko urodzi się wtedy, kiedy będzie gotowe, poza tym to tylko 5 dni

Gość gość
wiem o tym. ale wole wiedzieć który jest pewniejszy. a na ktg dostaje się skierowanie?

Gość gość
ja mialam termin jeden na 4 luty a drugi 14 luty

Gość gość
4 dni to nie jest duży odstęp - a ten z usg jest nie wiarygodny bo jedne dzieci rodza sie mniejsze jedne wieksze - chudsze grubsze wiec nie ma w tym wiarygoności

Gość gość
Witam mam podobny problem,ale u mnie jest większa roznica. Z om wychod******oniec kwietnia,z pierwszego usg wychodzi na polowe(pierwsze usg mialam robione dopiero w 16tc), zaś z ostatniego na początek. Dodam ze cykle mialam czasami co 2,5 miesiaca a czasami co 3 tygodnie. Jest ktoś w stanie doradzić? Bo kazdy ginekolog mówi co innego a bylam juz u 3 różnych.

Gość gość
5 dni to duży odstęp ? ja w ponad 30tc miałam różnicę 2 tygodni

Gość gość
To nie jest duży odstęp nie przesadzaj,ja mialam z Om na 18 sierpnia,a z usg na 01.09..to jest duży odstęp!! Urodzilam 05.09.

Gość gość
najbardziej wiarygodny jest termin z miesiączki,a z usg bierze się pod uwage tylko ten do 12 tyg ciąży,pózniej to już raczej nie ma sensu

Gość gość
jak mialas w miare regularne miesiaczki to ten termin okresowy jest wazniejszy a z usg to ten termin z 12-13 tyg jest wiarygodny bo potem to dzieci rosna juz w indywidulanym tepie, wiec to usg pod koniec ciazy to tylko po to aby zobaczyc jak dzue jest dziecko czy wszystko ok. twoje 5 dni to nie jest duzo, gorzej jakby to byly 2 tyg, moglabys wtedy przenosic ciaze. moja mama tak miala, lekarz jest z koncowych usg mowil ze jeszce nie czas, ze jeszcze 2 tyg, poszla do innego lekarza a ten na wywolanie ja skierowal, siostra urodzila sie zdrowa ale bylo juz po terminie z miesiaczki, wody zielone strasznie byly, gdyby czekala na te 2 tyg to siostry by nie bylo lub warzywko

Gość gość
ja mialam termin z miesiaczki na 13 lutego a z usg na 22 lutego. urodzilam 2 marca czyli wczoraj :-) cykle mam dlugie co 32 34dni.

Gość gość
gratulcje dla świeże upieczonej mamuśki piszącej chyba z porodówki :D ja urodziłam dokładnie w dniu terminu USG

Gość gość
Ja mialam w 10 i 12 tyg.usg i termin byl w oby taki sam,urodzilam 4 dni po terminie usg a z om wsjazywal 2 tyg.wczesniej,syn urodzil sie z waga 3170,i mial 49cm,wody byly czysciutkue wiec nie byl ani trochę przenoszony

Ja slyszalam od roznych osob/poloznych, ze na termin z usg sie nie patrzy.. Z usg mialam na bodajze 5 grudnia 2013, a z @ 13.. Synek ur.sie dokladnie 2 tyg.po terminie, 27.12. Bole zaczely sie 24.12 poznym wieczorem. Na 27-go mialam i tak termin na wywolywanie, co tez nastapilo bo akcja slaba. Tak w skrocie :)

Gość gość
a mi położna kazała patrzeć na ten z usg ( jeśli miesiączki były nieregularne to wiek ciąży wg OM jest zakłamany ) a to kiedy zdecyduje przyjść dziecko na świat to inna sprawa...