Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeziębienie a karmienie piersią

Polecane posty

Gość gość

Pomóżcie, mam goraczke, katar i kaszel, jestem osłabiona :-( Karmie piersia, mam 4,5 miesieczne dziecko. Jakie lekarstwa moge wziac ? Co polecacie ?

Gość gość
idz do lekarza a o dziecko sie nie martw, nie zachoruje bo dostaje przeciwciala w twoim mleku. ja doslownie zdychalam jak moj synek mial 3 tygodnie ale sie nie zarazil

Gość gość
Mozesz pic syrop prenalen chyba dla kobiet w ciąży i karmiących.

Gość gość
prenalen mi nie pomaga

Gość Mamawrzesinka2014
Bezpiecznie mozna brac paracetamol. Normalne dawkowanie 500 mg co 4-6h. I duzo pij.

Gość kaszelkowa
Ja byłam straszliwie przeziębiona blisko przed terminem i bałam się, że ten straszliwy kaszel wywoła poród, co prawda bez antybiotyku się nie obeszło, ale prenalen bardzo mi pomógł, ale miałam cały zestaw :)

Gość gość
Idź do lekarza dobierze ci bezpieczne leki. Ja mialam w czasie karmienia piersia straszna angine. Dostalam nawet specjalny antybiotyk dla kobiet karmiacych.

Gość gość
Mi też pomógł prenalen i herbata z sokiem malinowym i cytryną.

Gość sylkawawa
również prenalen brałam i pomagał, jedynie na anginę miałam antybiotyk, no ale to wiadomo, bez antybiotyku się tego nie wyleczy, ale na zwykłe infekcje prenalen był niezastąpiony

Gość gość
Ja karmię siedmiotygodniowe dziecko i od tygodnia mam zapalenie krtani,biorę duomox,bo nie było wyjścia

Gość gość
A ja się załatwiłam na porodówce w maju bo było gorąco i przeciągi, jak wyszłam ze szpitala po 3 dniach to odrazu do lekarza i zapalenie oskrzeli, dostałam odpowiedni antybiotyk i kazał chodzić w maseczce, a w szpitalu nic mi nie dali nawet nie zbadali.

Gość Muszkieterka0987
Piszecie o prenalenie, ale jest tyle go tyle rodzajów, że nie wiem który jest tym na czas przeziębienia. W formie tabletek ?