Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam was :) mam takie pytanie... po ilu dniach od zaplodnienia mozna wykonac test ? roznie pisza na necie. raz ze ciaze mozna wykryc poprzemiesiaczke, ktora moze byc skąpa, lub jej brak, albo dopiero po 2 tyg od zaplodnienia. u mnie w aptece jest jednak test, ktory wykrywa cize podobno po 6 dniach od zaplodnienia, wiec nie wiem juz w co wierzyc :) I jeszcze jedno... czy po zaplodnieniu wystepuja jakies bóle w podbrzuszu? Prosze o dokładne opisanie :) Z góry dziękuje :)

Gość gość
ODPOWIEDŹ :-)

Gość gość
ja robiłam 10 dni po stosunku test pepino z tesco (bardziej czuły niż apteczne a zarazem tańszy- polecam) no i pokazał ciażę :D

A oczekiwałaś tą ciążę? Czułaś może w najbliższych dniach po zaplodnieniu jakieś bóle, skurcze w macicy? :)

Nawiązuje do tego, że podejrzewam, ze doszło do mnie do zaplodnienia. Wcozraj miałam dziwny śluz, taki jasnobrazowy (a jestem dawno po owulacji) , dziś natomiast miałam dziwne bóle i skurcze w macicy :/

Gość gość
nie 6 dni od zapłodnienia, tylko 6-dniową ciążę

Gość CzyToTo
Ja mam 21dc i od soboty plamilam.@ to na pewno nie jest wiec tez jestem w (KROPCE) ;)

No więc witaj w klubie :) Nie chcę już dłużej czekać na mozliwość wykonania testu. To tyle dni niepewności ... ;/ a miałaś jakieś skurcze czy coś?

Gość CzyToTo
W sobote przed snem zaczelam miec dziwne bole.Niby brzuch, niby jajniki.Mysle, 'przeciez to nie okres bo o wiele za wczesnie'.Rano wstaje, patrze a tam krew. Potem mialam jeszcze bole jajnikow.Wczoraj dosc dziwnie sie czulam, ale dzisiaj juz sie unormowalo. Zadnych skorczow raczej nie czulam

Gość gość
skoro masz 18 dc, to o jakim teście mówisz, weź nie przesadzaj i poczekaj do terminu miesiączki, bo teraz żaden test nie wyjdzie ci wiarygodnie

Mi zaczelo sie dopiero wczoraj od lekkobrazowego plamienia. Nie było tego dużo, nie bylo tez krwi. Wieczorem już nic nie miałam, ale dziś rano obudziłam sie z dziwnymi bólami w macicy, później też jajnik prawy mnie bolał, a pozniej miałam skurcze ;/

Gość CzyToTo
Wiec chyba pozostaje czekac.Nie tylko Tobie ale tez mi

No :) Poczekam do miesiaczki, a pozniej test :P Daj znać, jeżeli bedziesz już cos wiedziec co z Tobą :) Ja również sie odezwe ;)

Gość CzyToTo
Okej,dam znac

tak dużo o tym mysle, ze juz pogubilam sie w tym wszystkim, a szczegołnie w obliczeniach. skoro jest juz możliwe 16 dni od zapłodnienia, to czy mozna wykonać już test?

Gość gość
A skąd wiesz kiedy było zapłodnienie?

przypuszczam ze moglo dojsc do zaplodnienia 24, 25lutego, wtedy rozpoczely mi sie dni plodne, a plemniki najprawdopodobniej jeszcze we mnie byly

Gość gość
Zrób więc test.

Gość gość
Ja miałam takie odczucia jak przy zapaleniu pecherza (biegałam do wc "z każdą kropelką" i szczypalo mnie) a do tego brązowawe plamienie. Jak lekarz potwierdzał ciąże to mu o tym powiedziałm i twierdził ze to raczej jakas infekcja była a nie implantacja. Nie wiem. Zapalenie pecherza nigdy nie przeszło mi nagle po 2 dniach... ale trudno powiedziec co to było.

Watpie by to było zapalenie pecherza, bo juz nie raz miałam je, a tym razem jest inaczej. tym bardziej, że w ciagu ostatnich dni miałam mdłości, test robiłam z ciekawosci 4 dni temu, wyszedl negatywny (ale mozliwe ze za wczesnie jeszcze) tego właśnie nie wiem ;/ oprocz tego miałam ble głowy

Gość gość
ja miałam tak wczesnie mdłosci ze strachu ze to ciaża - i faktycznie w niej bylam. Jak ktos sie stresuje to moze mieć mdłosci... z tym ze moze je miec a w ciązy nie być.

chodziło mi o takie typowe mdłości i wrażliwość na pokarmy i zapachy, będące objawem ciąży - te pojawiają się nieco później

Na razie nie mam zadnych takich objawow typu wrazliwosc na zapachy itd miałam tylko te mdłości, głowa pękała a do tego kilka dni temu skurcze w macicy na zmiane z bólami mniej wiecej takimi jak przy miesiaczce ;/