Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jonaszek123

kuchnia wege

Polecane posty

Gość jonaszek123

Co sądzicie o kuchni wegetariańskiej? Pytam o aspekt zdrowotny, cenowy i czasowy :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zdrowotny aspekt do dyskusji, cenowy na pewno wyższy niż normalne żywienie, czasowy być może też in minus zważywszy że trzeba komponować te posiłki specjalnie a więc zakupy w sklepiku osiedlowym raczej odpadają

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jonaszek123
a jesteś wege?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dyrtyk
nie bardzo rozumiem pytanie, tzn. aspekt czasowy?;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jonaszek123
chodzi mi o czas, który jest potrzebny na przygotowanie dań, zakupy itd.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no np czas przygotowania potraw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dyrtyk
A, no tak :P Więc czasowo wychodzi na to samo - może na początku zajmuje to trochę więcej czasu, bo trzeba się wdrożyć i zmienić sposób myślenia o diecie, w sensie - bułka z szynką i schabowy odpadają, ale później wychodzi na to samo. Jesli chodzi o koszt, to jest on porównywalny, a w kwestii zdrowotnej - same pozytywy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jonaszek123
na tę chwile wydaje mi się to niewyobrażalne, bo - jak piszesz - do tej pory łapałam rano bułke z szynką i było śniadanie, więc nie za bardzo wiem jak się do tego zabrać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jutka8962
nadal możesz, bo są też wędliny sojowe - jeśli jesteś przywiązana do bułki z szynką, to polecam wędlinę sojową szynkową (polsoja), poza tym można do piueczywa jeść tofu, rozmaite pasty i pasztety, warzywa, sery itd. Moim zdaniem, wcale nie ma dużej różnicy w stopniu trudności, wystraczy się przestawić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jonaszek123
Llelle, i co pomogło?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dyrtyk
@lumian: co konkretnie, wg Ciebie, jest droższe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jutka8962
też jestem ciekawa co jest droższe, bo ja nie zauważyłam różnicy w budżecie żywieniowym, a jestem na diecie wege.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jonaszek123
Jak długo zajęło Wam przestawienie się na inną kuchnię i jak szybko zobaczyłaś poprawę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dyrtyk
no ale też schabowy z ziemniakami nie dostarczy organizmowi składników odzywczych, których potrzebuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja chciałam ale ... mi nie smakowało. Ogólnie nie jem mięsa,i może nie istnieć ale masła, jajek i nabiału niepotrafię się wyrzec :-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
poza tym, nie trzeba ograniczać się do sałatek. można przecież jeść wszystko, tzn. zupy, zapiekanki, makarony, kasze, pasty, pasztety itd. chyba że masz jakieś dodatkowe ograniczenia w produktach?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dyrtyk
nie trzeba się wyrzekać nabiału będąc jaroszem :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dyrtyk
u mnie tez, nie wiem w czym rzecz :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
i tu, i tu! :-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dyrtyk
czyli musisz unikać kwasu szczawiowego, dobrze rozumiem? Co właściwie jecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a możesz jeść inne strączkowe, poza soją, no i pestki, orzechy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dziewczyna weganka ma stronę Jadłonomia - fenomenalne przepisy - smaczne sycące, łatwe, w komentarzach na dole inni piszą o zamiennikach produktów, coś pięknego. I druga sprawa - a może weź się za wyciskane soki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dyrtyk
nie wyglada to dobrze. Jak dostarczasz organizmowi białko? Orzechy i pestki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
znam ten blog. rzeczywiście jest świetny :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dyrtyk
ostatnio robiłam z jej przepisu pastę jajeczną bez jajek - boska, więc poleca wszystkim :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
z czego robi się pastę jajeczną bez jajek? :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dyrtyk
prawie 20 lat

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dyrtyk
ano, większość mojego życia :) Oraz, i tu się pochwalę, mam znakomite wyniki badań, świetnie się czuję i na nic nie choruję. Pewnie nie wszystko jest zasługą diety, ale moim zdaniem dużo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
robi wrażenie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dyrtyk
i odpowiadając: pastę jajeczną bez jajek robi się z tofu naturalnego (najzwyklejszego, do kupienia w każdym markecie), majonezu wegańskiego, czarnej soli kala namak, płatków drożdżowych i zielonej cebulki. pycha :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×