Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to wstyd byc kelnerką

Polecane posty

Gość gość

3 lata temu zamknięto firmę, w której pracowałam. Bezrobocie w moim regionie jest duże, ale że żadnej pracy się nie boję to składałam podania nawet do restauracji na stanowisko "kelnerka". Zaproszono mnie na rozmowę kwalifikacyjną. Szukano osoby z biegłą znajomością j. ang. i niemieckiego. No i dostałam pracę. Zarobi 2x większe niż w mojej poprzedniej pracy, napiwki duże bo większość klientów to obcokrajowcy, szefowie "do rany przyłóż", współpracownicy super. Nigdzie mi się tak dobrze nie pracowało. Byłam też zaproszona przez te 3 lata na kilka rozmów o pracę, ale rezygnowałam gdy dowiadywałam sie o warunkach pracy itp. Popracuję tak jeszcze jakieś 2-3 lata, odłożę trochę pieniędzy i wrócę do zawodu. Ale gdy ktoś nowo poznany pyta się gdzie pracuję to patrzy na mnie ze zdziwieniem i pyta się "dlaczego tam?" czy to wstyd byc kelnerką?

Gość gość
kelnerki to fajne d**y:)

Gość gość
Czemu niby ma to być wstyd?

Gość gość
bo niektórzy myśla, że jak kelnerka to nic nie musi umieć

Gość gość
Niektórym się wydaje że są lepsi ładniejsi i mądrzejsi niż reszta świata i co z tego ? Twój zawód nigdy nie jest odzwierciedleniem Twojej osobowości tylko sposobem na zdobycie środków do życia .

Gość gość
Wstyd to kraść. Ogarnięte, ładne kelnerki, pracujące w dobrym lokalu z***biscie zarabiają.

Gość gość
eee tam wstyd, normalna praca. Wstyd to jest w takiej sytuacji jaką ma moja znajoma - skończyła studia na 5, ma mgr, zrobiła podyplomowe a szuka tego typu zajęć bo twierdzi, że nic innego nie potrafi/ nie chce robić. Każdą zaproponowaną pracę odrzuca bo albo trzeba autem jeździć a ona nie lubi, albo na środku przed ludźmi coś mówić a ona się wstydzi, albo coś dot. szkoleń a ona przecież szkolić nie potrafi, no wszystko na nie. 30 lat i dalej jako kelnerka w barze szybkiej obsługi pracuje, bez umowy, bez normalnej pensji... wtedy to wstyd a jak ktoś traci pracę i łapie cokolwiek by w tym czasie szukać "poważnej" pracy to jak dla mnie jest obrotną osobą bo bez kasy nie zostaje, na zasiłku nie siedzi a sobie radzi. Powodzenia.

Gość gość
O ile szybko dajesz d**y itp. Z braku laku jakiś dziad cię przer****.

Gość gość
też sądzę jak poprzedniczki. Kolezanka od zawsze nie pracuje bo tu za mało płaca, tam trzeba dojeżdżać, a tam jeszcze co innego....masakra

Gość gość
do gościa z 21:23 - wez sie nie odzywaj małolacie. Ja pracowałam jako kelnerka kilka lat. Musiałam tez znac biegle 2 języki obce, znac obsługe kasy fiskalnej i miec skończony kurs kelnerski. Zarabiałam niezłą kasę, napiwki często były duże ( pamiętam, że podałam pewnemu panu kawę a dostałam 150 zł napiwku! ). Podrywający faceci tez byli owszem, ale d**y im nikt nie dawał. To ich zony powinny się martwić, że mężulkowie na delegacjach takie cyrki odstawiają i sobie do pokoi panienki z agencji zamawiają