Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mam sie niepokoic

Polecane posty

Gość gość

Witam, zakladam nowy temat poniewaz nie mialem zadnych odpowiedzi na tam tych. A wiec tak. Jestem hypochondrykiem i strasznie sie boje o swoje zdrowie. Bylem u lekarza bo mialem bole glowy ale tylko jak myslalem ze mam guza albo cos innego lekarz zbadal mi oczy i dno oka zeby sprawdzic czy nie ma zadnych zmian. I nic nie bylo. Powiedzial ze wszystko ok. Dwa tygodnie pozniej bylem u okulisty lekarz mi powiedzial zebym zbadal wzrok i teraz nosze okulary u mnie kazdy w rodzinie nosi wiec to norma. Oklista zwrocil uwage na moje zrenice powiedzial ze jedna jest wieksza od drugiej. Kazal mi sprawdzic zdjecia stare czy tak mam na zdjeciach i tak jest sprawdzalem zdjecia z 5 lat i mam na kazdym jedna wieksza od drugiej. Lewa. Powiedzial ze jesli tak jest na zdjeciach to nie trzeba sie niepokoic. Ale ja ciagle sie boje i mysle ze mam guza mozgu. I te bole glowy sie znowu zaczely jak o tym mysle. Zwracam uwage ma wszystko doslownie wszystko i wuszukuje czy to nie jest jakis objaw jakiejs powaznej choroby. Mam 15 lat. Boje sie strasznie. Sam nie wiem dlaczego skoro wiem ze wszystko jest ok. Ale ja sie ciagle niepokoje. Ma ktos jakies rady?

Gość gość
pij na noc melise ,zebys sie chlopie uspokoil a moze masz migreny jaka baba... jezeli badania pokazuja ze jest wszystko ok tzn ze jestes jakis nerwowy wiec idz na yoge, plywaj na basenie, chodz na spacery, na silownie....poprostu wez sie za siebie Jak uwierzysz w siebie to ci bole glowki przejda- serio nie zartuje. Buzka :)

Gość gość
Masz dziewczyne, 15-latku? Moze potrzeba Ci drugiej polowki, zebys nie byl tak skoncentrowany na sobie. Trzymaj sie i nie panikuj, zaufaj lekorzom.

Gość gość
Nie mam dziewczyny jeszcze. Na spacery i silownie chodze i powiem wam ze pomaga. Ale jezeli to byl by guz to bym mial inne objawy tez nie?

Gość gość
nie masz żadnego guza, raczej brak ci zajęć i zainteresowania ze strony rodziców, to przykre dlatego wkręcasz sobie schizy i masz hipochondrię

Gość gość
Ile masz lat?

Gość gość
Mam lat 15. Mowicie ze to nie guz?

marni z nas onkolodzy.. szczególnie, że możemy jedynie zgadywać diagnozy na podstawie twoich opisów. jeśli od dziecka masz jedną źrenicę większą to taka Twoja uroda. Ból głowy nie świadczy o guzie.. Guz mózgu ma też inne objawy, np; czuje się smród porównywalny do spalonych piór. Jeśli wciąż się boisz zrób sobie badania na markery nowotworowe, ale tak naprawdę z chwilą, gdy przestaniesz się niepotrzebnie stresować przejdą bóle głowy i się uspokoisz.

Gość gość
Wlasnie wiem przez dwa tygpdnie po prostu o tym nie myslalem mialem to w d***e. I wszystko przeszlo. Ale tydzien temu ogldalem program i tam facet mial objawy guza wlasnie ta zrenice i inne objawy, mysleli ze to guz ale to nie byl guz. I wlasnie po tym programie zaczalem sie bac i sobie wmawiac i wlasnie wszystkie objawy powrocily. :-/

Gość gość
Idz do psychiatry

Gość gość
Chodze do psychologa

Gość gość
I z ta zrenica to naprawde trzeba sie przyjzec zeby zobaczyc roznice.

Gość gość
Ziomek ty se zartow nie rob. I mnie nie strasz bo wiem ze chcesz mnie przestraszyc.

Gość gość
Ale tacy ludzie jak ten nie pomagaja. Jeszcze mnie straszy. Ja sobie jaj nie robie moze mam 15 lat ale to nie powod zeby mnie straszyc

Gość gość
Jak sprawdzam zdjecia to na kazdym tak mam

Gość gość
To jak? Co mam zrobic