Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mam si emartwic o moje dziecko

Polecane posty

Gość gość

ma prawie 6 miesiecy wogole nie obkreca sie ani z brzucha na plecy ani odwrotnie, wiem ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie ale naczytalam sie glupot w internecie i wkrecam sobie ze jest cos nie tak

Gość gość
up

Gość gość
Moje zaczęło przekręcać się ok 6/7 miesiąca, późno, potem poszło jak burza, za kilka dni ma roczek i już chodzi także nie wpadaj w panikę, obserwuj.

Gość gość
Na pewno jest chore! Jest niedirozwojem jesli jeszcze tegonie potrafi. Lec do lekarza i to sxybko!

Gość gość
moje się obrkęca z pleców na brzuch od 4 miesiąca .. dziś ma 6 i nie umie obkręcić się z brzucha na plecy :D

Gość gość
ciężko powiedzieć, bo nie widzimy dziecka. Najlepiej porozmawiać z lekarzem. A podejmuje jakieś próby, jest aktywne, czy tylko leży? Może jest trochę zbyt pulchne. Moje starsze dziecko zaczęło się przekręcać jak miało około 4 miesiące i już wydawało mi się to późno, ale było dość pulchniutkie, więc było mu trudniej. Młodsze podjęło pierwsze próby przekręcania się na brzuch jak miało około 7 miesięcy, na plecy, gdy miało około 9. Zaczęło tak późno, bo urodziło się z wadą serca, chorobą genetyczną, 5 miesięcy leżało w szpitalu, jest po ciężkich operacjach. Też czytam tu na forum, co potrafią dzieci w danych miesiącach i wydaje się, że można się załamać, jak dziecko nie robi wszystkiego tak szybko jak inne dzieci, a nie powinniśmy przesadzać, bo jednak każde dziecko ma swoje tempo. Ostatecznie wszystkie zdrowe dzieci w końcu uczą się chodzić i są sprawne ruchowo. Ja pocieszam się tym, że widzę postępy. Myślę, że wizyta u lekarza powinna rozwiać wątpliwości. Może dziecko ma czas, a może jest jakiś niewielki problem, który da się łatwo naprawić. Życzę zdrowia dla malucha.

Gość gość
większość kafeteryjnych dzieci w wieku 6 m-cy korzysta już z nocnika, potrafi jeść nożem i widelcem a wieczorami ogląda z rodzicami telewizję przy winku i chipsach

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhh
winko i chipsy to chyba nie najlepsze połączenie:-)

A ćwiczyć z dzieckiem "gimnastykę"? rozciągasz małą?? kładziesz na brzuszek aby się podnosiła? kurlasz malą? dziecko tez trzeba umiarkowanie gimnastykować ,żeby elastyczności nabrała Ja tam lubiłam dzieciaki tak pomęczyć :)

Gość gość
moja tez sie nie obraca ani w 1 ani w 2 strone, ma 6,5 msc. Ale jest ciezka, wiec to tez pewnie ma wplyw (9,300). Nie panikuje

Gość gość
Moja zaczęła jak miała 6,5m. Potem zaraz usiadła, raczkowala. Zaczęła wstawać jak miała niecałe 8, chodzic ok. roku. Nie była pulchna. Takie było jej tempo po prostu.

Gość gość
kjhhj