Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moppie

York i bobas

Polecane posty

Gość moppie

Witam :). Mam do was pytanie.. jestem w 5 mies ciąży i mam w domu yorka miniaturkę. Nasz piesek jest z natury bardzo spokojny i płochliwy i napewno nie ugryzie nikogo. Czy po porodzie piesek może być w domu ? Yorki mają włosy zamiast sierści więc to też inaczej się zachowuje pod względem czystości, ale wiadomo - także mają bakterie. Mamy również królika, ale ten nie opuszcza klatki . Czy mam oddać zwierzątka rodzinie na jakiś czas, czy pozwolić przyzwyczajać się do nowego członka rodziny ?

Gość gość
przeciez pies to tez czlonek rodziny, jak mozna go tak sobie poprostu oddac, ja mam 5 msc dziecko i kundla w domu i owczarka niemieckiego na podworku ktory czesto w zime nocuje w domu i do glowy by mi nie przyszlo aby ktorekolwiek gdzies oddac

Gość moppie
chodzi mi o to, że na pierwsze tygodnie bobasa dać pieska do babci, która mieszka niedaleko mnie, czy trzymanie razem zwierzaka i malucha jest bezpieczne

Gość gość
moim zdaniem powinnaś własnie od pierwszych dni oswajać psa z dzieckiem, zazwyczaj zanim matka wyjdzie z dzieckiem ze szpitala, zabiera się ubranko dziecka, żeby pies poznał zapach nowego domownika

Gość moppie
a czy może mieć bezpośredni kontakt z dzieckiem, czy raczej unikać kontaktu fizycznego ?

Gość drapaczka
oczywiscie ze zwierzak powinien zostac w domu, musi poznac malucha od pierwszych dni, jesli go oddasz na pare dni a potem znowu przywieziesz, zwierzak moze to przezywac i wasze dziecko odbierac jako intruza, wroga.

Gość gość
Ja też mam yorka, którego kupiliśmy kilka lat przed narodzinami naszego dziecka. Piesek dobrze zareagował na maleństwo. Tylko pierwszego dnia czuł się zdezorientowany i warczał albo szczekał kiedy dzidzia płakała, i z ciekawością podchodził na dwóch łapkach do łóżeczka zobaczyć kto tam leży :) Później nie było żadnych kłopotów. Czasem czuł się trochę zazdrosny, np. kiedy nosiliśmy dziecko, przychodził z zabawką żeby się z nim pobawić :) Ale ogólnie jest dobrze, a niedługo zaczną się razem bawić :)

Gość gość
daj spokój.. chcesz wychować małego zdechlaka i alergika? na początku zresztą nie bedzie żadnych interakcji, jak dziecko zacznie pełzać, to będą się zaznajamiać:D

Gość gość
zalezy jaki kontakt masz na myśli, pamiętaj żeby nie zostawiać psa i dziecka bez nadzoru, przynajmniej dopóki pies się do dziecko nie przyzwyczai

Gość moppie
pytam, bo to moje pierwsze dziecko i nie wiem jak się zachować :), a co do traktowanie wrogo dzieciaka - nasz piesek boi się nawet świnki morskiej czy królika :D

Gość gość
A kontaktu fizycznego unikałam i nadal jeszcze unikam (dziecko ma 8 miesięcy). Czasem pozwolę pogłaskać pieska, ale od razu idziemy umyć rączki, bo wiem, że zaraz włoży je do buzi :)

Gość moppie
Dzięki kobitki :D już wiem wszystko :) mam nadzieję, że ,moja córeczka i nasz pupilk będą dobrymi przyjaciółmi :)

Gość drapaczka
04.03.14 [zgłoś do usunięcia] moppie pytam, bo to moje pierwsze dziecko i nie wiem jak się zachować , a co do traktowanie wrogo dzieciaka - nasz piesek boi się nawet świnki morskiej czy królika ------- nie masz sie czego obawiac, jak maluch bedzie raczkowac sama zwrocisz uwage ze bez codziennego wytarcia podlogi na mokro sie nie da, ale co do wrogosc****amietaj ze psy najczesciej ugryza ze strachu, ja od kiedy urodzil sie pierwszy syn miski psa wynioslam do piwnicy- tam dostaje jedzenie, nie chcialam ryzykowac.