Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to mam dylemat

Dostalam swietna propozycje pracy, ale wiaze sie ona z wyjazdami

Polecane posty

Gość to mam dylemat

Jestem mama aktywna zawodowo, swoja prace lubie. Lubie tez byc mama swojej dwulatki:) W zeszlym tygodniu dostalam od konkurencyjnej firmy propozycje objecia stanowiska, ktore byloby wyzsze niz moje obecne. Wszystko fajnie, bo lepsze pieniadze, awans tylko, ze to stanowisko wiaze sie z podrozami. Czasami jest to wyjazd raz na 4 dni w miesiacu, a czasami nawet co dwa tygodnie. Kusi mnie by sie zdecydowac i poleciec za 3 tygodnie juz do Chin na tydzien tylko coreczki mi szkoda, ale moze tak bardzo by na tym nie ucierpiala? jak myslicie?

Gość gość
a masz z kim zostawić to dziecko? - czy to bedzie praca dla kasy czy spełnisz swoje marzenia? - będziesz w stanie skupić się na pracy w chinach a nie myśleć o dziecku? ja bym wolała zarabiać mniej a mieć czas dla synka, ale ja też myśle o drugim i na wielkiej karierze mi nie zależy - raczej chodze do pracy żeby żyć niż żyje pracą..

ja bym pojechała na Twoim miejscu, nie można być tylko matką i żoną :o na szacunek zasługują kobiety , których jedynym osiągnieciem nie jest rodzenie dzieci. Takie , które mają hobby, pasję, cel w zyciu, kształcą się, uczęszczają na kursy/staże. A nie takie co siedzą całe dnie na forum, a mężowie na 2 etaty pracują.

04.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość a masz z kim zostawić to dziecko? - czy to bedzie praca dla kasy czy spełnisz swoje marzenia? - będziesz w stanie skupić się na pracy w chinach a nie myśleć o dziecku? ja bym wolała zarabiać mniej a mieć czas dla synka, ale ja też myśle o drugim i na wielkiej karierze mi nie zależy - raczej chodze do pracy żeby żyć niż żyje pracą.. , , , pewnie jestes tez gruba i obleśna a mąż cie zdradza z piekniejsza i madrzejszza i rozwijajaca sie zawodowo :classic_cool:

Gość to mam dylemat
przeciez dziecko ma ojca:P wiec mam je z kim zostawic:) owszem wiem, ze moge tesknic, no ale teraz tez pracuje i jakos nie przezywalam zbytnio powrotu do pracy chociaz zdaje sobie sprawe ze to co innego

Gość gość
do magic - czasem faceci własnie dlatego zdradzają że mają takie pseudo biznes woman której nie ma w domu, niczym się nie zajmie poza sobą.. uważa że urodziła to już ma odbębnione i teraz może być panią świata - a chyba dla tego urodziła dziecko żeby kochać i zajmować się tą małą osóbką.. i owszem faceci lubią seks z bizneswoman ale na żony wybierają normalne kobiety które stworzą im dom - taki gdzie będą chcieli wracać

Gość gość
i mylisz się - jestem szczupła, młoda i mam własną działalność - ale na noc wracam do domu i wole siedzieć z synkiem niż szaleć

Gość to mam dylemat
tak z ciekawosci co to znaczy tworzyc dom? Bo myslalam, ze dom tworzy rodzina, a nie jedna osoba

Gość gość
no właśnie - a co to za rodzina gdzie matki nie ma - w pracy czy w rozjazdach - popatrzcie z perspektywy jak wy byliście młodsi - kto z was nie czekał z utęsknieniem na mamę z pracy? nie wychodził po nią? nie marzył o bajce przed snem? itd pewnie połowa napisze że miała to gdzieś ale dla mnie to akurat wazne - tak własnie urywają się stosunki z dziećmi - matki nie mają czasu - dzieci podrzucane to tu to tam - i gdzieś się gubi na więź - potem idą w inny świat i tego się już nie da odbudować- a relacja z facetem ojcem to jest inna relacja niż z mamą..

Gość gość
moja mama byla w domu caly czas a nie przeklada sie to na nasze relacje.

do Autorki postu. Nie wiem czemu szukasz rady na forum. Powinnaś porozmawiać z mężem. Jeśli uważa, że dacie radę pogodzić Twoje wyjazdy z wychowaniem córki to może warto rozwijać się zawodowo? 2 lata to trudny wiek. Dziecko bardzo przywiązuje się do obu rodziców. Ale jest jeszcze za małe, żeby faktycznie "wychodzić z domu i czekać na powrót mamy; czekać na bajkę". Na Twoim miejscu rozważyłabym wszystkie za i przeciw- czy potrzebujecie dodatkowych pieniędzy? -czy twoje wyjazdy wpłyną negatywnie na Twoje małżeństwo i czy dziecko dobrze znosi Twoją nieobecność. Kiedykolwiek wyjeżdżałaś na dłużej zostawiając małą tylko z jej ojcem?

Gość to mam dylemat
akurat kwestia fnansowa jest tutaj najmniej znaczaca, wiadomo, ze fajnie jest zarabiac wiecej ale nie jestesmy pod zadna presja i nie potrzebujemy na g**** pieniedzy. Corke juz zostawialam na dluzej z mezem i nigdy problemu nie bylo, maz mowi, ze powinnam sama podjac decyzje, ale ze bedzie mnie wspieral, deklaruje sie, ze o corke mam sie nie martwic bo on sie nia zajmie na czas wyjazdow