Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w 17 tygodniu ciąży można wyczuć już wyraźne ruchy dziecka

Polecane posty

Gość gość

Zaczynam 17 tydzień ciąży ale częściej czuję ruchy jelit niż faktyczne ruchy dziecka. Kiedy juz znajdę chwilę by spokojnie się położyć na wznak i położę rękę na podbrzuszu to czuję jedynie puls ;) i wyżej pracujące jelita ale nie dziecko. Z pierwszą córką , uciekającą "kuleczkę" pod dłonią poczułam już w 15 tygodniu ciąży, tym razem nic. Kiedy wy poczułyście ruchy dziecka, nie mówię o kopnięciach bo te przychodzą (przynajmniej u mnie) około 20 tygodnia ciąży.

Gość gość
w pierwszej ciazy ruchow nie czulam wcale bo nie wiedzialam ze to są ruchy:) dopiero kopniaki poczulam kolo 20tyg. w drugiej ciazy natomiast ruchy dziecka poczulam juz w 13tym tygodniu.

Gość gość
Jestem w pierwszej ciąży i swoje maleństwo poczułam w 16 tyg

Gość gość
ja w 22 tyg takie jakby smyranie laskotalo mnie to dosyc mocno hhe

Gość uciekajacapannastara
mozliwe że już czujesz, w kolejnych ciążach niby szybciej rozpoznajesz ruchy bo wiesz już że to one ;P w pierwszej ciąży wciąż ma sie wrażenie że to jelita, uświadamia nas porządny kop dopiero :D ja poczulam w 22 tygodniu, tzn stwierdzilam ze dzidzia kopie bo pewnie gdybym mogła się cofnąć teraz do czasu 'jelit' to pewnie już bym rozpoznała że to mały urwis a nie jelita :)

Gość gość
ja poczułam pierwsze ruchy na przełomie 16/17 tygodnia ale nie byłam pewna do końca czy to było to, ale zaczęły się coraz częściej i nie miałam już wątpliwości :)

Gość gość
Ja cos ok 17/18 tygodnia poczulam.bylo to po prostu przewracanie sie jakby w dole brzucha,ale bylam pewna ze to ruchy dziecka bo z jelitami ogolnie cala ciaze mialam problemy i potrafilam odroznic.od ok 19/20 tygodnia mala juz dawala czadu na calego. I tak do konca.mowie wam co to moje dziecko wyprawialo w brzuchu,nawet pod koniec gdy teorytycznie miejsca malo.i takim sposobem okrecila sie pepowina, miala szelki z pepowiny,ale wszystko skonczylo sie dobrze:-)