Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozszerzanie diety niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

co ? jak ? i kiedy ? macie mamy jakiś schemat żywienia dla niemowlaka? co i kiedy można podawać?

Gość gość
paluszki bolą by wyguglować?

Gość gość
Racja internet masz szukaj wystarczy twój temat wpisać w wyszukiwarkę np Google i czytać ;)

Gość gość
ja tez szukałam w necie ale duzo sprzecznych informacji jest, Ja kamię mm więc zaczęłam podawac papke z marchwi w 4 miesiuącu, ale córka nie chciała jesc. Dopiero po ok 4 tygodniach nagle sama zaczęła otwierac buzię. Najpierw dawałam [pojedyńcze warzywa np. marche, kalafior, brokuł, ziemniak. Ziemniaków nie lubi, póxniej je łączyłam. Kupowałam także słoiczki na których pisze po 4 miesiącu, po 5 itp i tak dawałam...owoców nie chciała za bardzo jesc i niektórych warzyw tez nie. Gotuję jej także same to samo co w słoiczkach, patrze na skład jakie sa warzywa i tez jej cos takiego robię

Gość gość
Matko, ale wy jesteście wredne małpy. Od tego jest forum żeby pytać. Paluszki będą bolec jak wystukasz odpowiedź? Do autorki, schematy są różne. Jeżeli karmisz piersią to nowe produkty wprowadza się później niż dzieciom karmione mm. Ja synkowi podawałam kaszkę ryżową i kleik ryżowy na mleku modyfikowanym jak skończył 3 miesiące. Za jakieś 2 tygodnie (skończy 4miesiace) podam marchewkę gotowana, później ziemniaka, dynie albo banana i jabłko. A później podpatrze jakieś schematy i będę się tym kierować.

Gość gość
Jesli chciałabym odpowiedzieć na jej pytanie to mogłyby mnie zacząć paluszki bolec ;))

Gość gość
zamów sobie poradnik żywienia z Bobovity.. - nie dostałaś? mnie przysłali do domu.. sami.. Tam będziesz miała książeczkę z opisami, co i jak (np. jak z glutenem), a do wyciącia czy wyrwania taka tabela będzie=- ja powiesiłam sobie na lodówce.. ile mniej więcej posiłków, jakie porcje, jakie produkty w poszczególnych miesiącach, Albo wpisz sobie w google na grafice "rozszerzanie diety dziecka bobovita" ..