Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sex po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Jak długo dochodzilyscie do formy? Kiedy zaczelyscie normalnie współżyć? Pytam kobietki po porodzie naturalnym oczywiście;) Wiadomo ze czasem ścianki pochwy sie obniżają czy to nie przeszkadza w sexsie a jak wygląd pochwy po prodzie zmienia sie z zewnątrz?

Gość gość
pochwa to narząd wewnętrzny:-\

Gość gość
tutaj same po cesarkach, w trosce o seks zadbały o swoja pochwę.

Gość gość
Dobre ;)) cc w trosce o pochwę

Gość gość
Ja miałam poród naturalny i rozpoczęłam współżycie 8 miesięcy po. Wcześniej były próby ale ból był nie do zniesienia, zdarzało się także drobne krwawienie, wiec musiałam odczekać.

Gość gość
Dzięki za wypowiedz ;) ja jestem 10 miesiecy po i jeszcze czekam ;(

Gość gość
Nie ma sexu po ciąży

Gość gość
U mnie też to trwalo. Ale nie aż tyle miesięcy powinnyscie skonsultowac sie z lekarzem bo to nie jest normalne. Wiadomo na początku nie jest fajnie . Trzeba zadbać o nawilzenie, jakiś żel. Po kilku próbach będzie juz ok. Przez takie odklananie współżycia jest trudniej i u mnie dochodziła jeszcze jakaś blokada psychiczna. Ale to trwało gora ze trzy miesiące nie dłużej.

Gość gość
Spokojnie po 2 miesiącach można. Pierwszy poród po 2 miesiącach, drugi poród po 1,5 miesiąca. Porody ciężkie, ścianki osłabione, ale nie odczułam, żeby było gorzej niż wcześniej.

Gość gość
Ja dopiero po 3 miesiącach mogłam kupę zrobic normalnie wiec sory zależy od osoby i porodu

Gość gość
Ehh

Gość gość
Ja 3 miesiące dochodziłam do siebie. Miałam problem z suchością pochwy i bolesnymi stosunkami ale poradziłam sobie z tym stosując globulki nawilżające Hydrovag. . Obecnie jestem 7 miesięcy po porodzie, nadal karmię piersią, więc Hydrovag stosuję nadal profilaktycznie raz w miesiącu aby uniknąć problemów z nawilżeniem

Gość gość
Zaczełam współżyć 8 mcy po porodzie, tzn wczesniej byly pojedyncze stosunki ale strasznie bolało. sadze ze suchosc powodowalo dodatkowo spozywanie tab anty, wiec odrzucilam je i bylo lepiej, a z użyciem nawilżacza bardzo dobrze.

ja zaczęłam równe cztery tygodnie po porodzie. NIc mnie nie bolało nie byłam sucha. I miałam mega orgazmy hmmm ale to vhyba było spowodowane miesięczną abstynencją:))

Gość gość
6 tygodni po normalnym niepowikłanym porodzie było ok, jak tylko szwy się rozpuściły! 8 m-cy po - no chyba żarty, nie wierzę poza tym że facet tyle wytrzymał (w sumie nie wierzę że kobieta w związku tyle wytrzyma) - wy chyba co niektóre jesteście oziębłe.

Gość gość
Ja mam10 miesięczne dziecko i jeszcze nic wiec ty mozesz sobie nie wierzyć ale tak sie zdarza

Gość gość
Nie no nie wierzę. Jak pojawia się dyskusja czy lepsza sn czy cc to nagle wszystkie po sn takie sprawne PO. No nie ma takiej opcji, żeby coś było nie tak. A tu proszę...

Gość gość
Ja sie nigdy nie wypowiadałam w takim temacie chciałam rodzic sn Porod bardzo ciężki z komplikacjami i dlatego tak długo dochodzę do siebie

Gość milenaz80
U mnie wszystko dość szybko poszło :-) i po pierwszym porodzie i drugim nie miałam komplikacji, odczekaliśmy obowiązkowe 6 tygodni :-). Potem niestety pojawiła się suchość i to trochę denerwowało, ale można wsiąść wtedy globulki nawilżające( ja np. stosowałam hydrovag) i z tym też sobie można poradzić. Wszystko wróci do normy, jedne z nas szybciej inne dłużej, ale będzie ok. Potrzebna jest cierpliwość i i wyrozumiały partner, a wszytko się poukłada na nowo.

Gość gość
Idziesz po pologu do lekarza jak ci gin da zielone swiatlo to dzialasz,tu byly tqkie chore przypadki co po 5 dniach sie seksily,zwierzeta