Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakupy dla maluszka

Polecane posty

Gość gość
a ja mam wrażenie, że ta lista to jeden wielki blef bo w końcu która rodząca w lipcu na listę zakupów wpisuje chociażby czapeczkę wiosenną, nie mówiąc już o kombinezonach, a ubranka w rozm. 50 są raczej dla wcześniaków.

Gość gość
i to w dodatku sześć czapeczek:) dobrze się bawisz Autorko?

Gość gość
i to w dodatku sześć czapeczek:) dobrze się bawisz Autorko?

Gość gość
Rewelacyjnie się bawie jak widze naiwność i głupote innych kafeterianek. Miłego wieczoru :)

Gość gość
1.Ciuszki w rozmiarze 50 - body kopertowe długi rękaw 4x - body kopertowe krutki rękaw 4x - śpiochy 3x - kaftanik + spiochy komplet 3x - kaftanik 3x - pajacyk 4x - pajacyk piżama 2x - półśpiochy 3x - kombinezon 2x - czapeczki 2x - skarpetki cieńkie 4x - skarpetki cieplejsze frote 4x - łapki niedrapki 4x NIE KUPUJ ANI JEDNEGO CIUSZKA W TYM ROZMIARZE, to dla wcześniaków. Jak zajdzie taka potrzeba to mąż dokupi jak będziesz w szpitalu, a w szpitalu dadzą Ci swoje ubranka. 2.CIUSZKI W ROZMIARZE 56: - kaftanik + śpiochy komplet 4x - KOMPLETY BYM SOBIE ODPUŚCIŁA, KAFTANIKI SĄ NIEWYGODNE, ODSŁANIAJĄ PLECKI - body kopertowe długi rękaw 4x - body kopertowe krótki rękaw 4x - śpiochy 4x - body 4x - kaftanik 4x - JAK WYŻEJ, WOLĘ BODY NIŻ KAFTANIKI - koszulka 4x - pajacyk 4x - pajacyk piżamka 4x - CZYM SIĘ RÓŻNI PAJACYK OD PAJACYKA PIŻAMKI? - półśpiochy 4x - czapeczka 4x 3.CIUSZKI W ROMIARZE 56/62: - czapeczka cieplejsza 4x -WYSTARCZY JEDNA TAK NA WSZELKI WYPADEK, BO W LATO NIE BĘDZIESZ DZIECKU ZAKŁADAĆ CIEPŁEJ CZAPECZKI - okrycie kąpielowe 4x - rajstopki 4x - rękawiczki niedrapki 4x - skarpetki bawełniane 4x - skarpetki frotte 4x - JA NIE LUBIĘ SKARPETEK FROTTE, WYDAJE MI SIĘ, ŻE BAWEŁNIANE SĄ WYSTARCZAJĄCO CIEPŁE 4.CIUSZKI W ROZmIARZE 62: - śpiochy 9x - ŚPIOCHÓW UŻYWAŁAM NA POCZĄTKU, PÓŹNIEJ WOLAŁAM BODY+PÓŁŚPIOCHY (ALBO SPODENKI) - body długi rękaw 6x - body krótki rekaw 6x - body 6x - kaftanik 6x - JAK WYŻEJ, NIE LUBIĘ KAFTANIKÓW, BODY JEST WYGODNIEJSZE - koszulka kopertowa 6x - pajacyk 6x - pajacyk piżamka 4x - spodenki 6x - półśpiochy 6x - sweterek 4x - wiosenna czapeczka 6x - ZA DUŻO CZAPECZEK, MOŻESZ KUPIĆ DWIE, TRZY BAWEŁNIANE + JEDNĄ CIEPLEJSZĄ NA JESIEŃ - kombinezon 3x - PO CO?! BLIŻEJ JESIENI KUPISZ CIEPLEJSZEGO PAJACA, ALE WSTRZYMAJ SIĘ TERAZ BO NIE WIESZ JAKI ROZMIAR BĘDZIE WTEDY NOSIĆ DZIECKO - śpiworek do spania 2x - MOJE DZIECKO NIE SPAŁO W ŚPIWORKU

Gość gość
5.akcesorja - wanienka 1x - bawełniane myjki 2x - płatki kosmetyczne 2x - po co kupować na zapas? możesz w każdej chwili dokupić, ale owszem, przydają się - szczoteczka + grzebyczek 1 - patyczki 1 - gaziki jałowe - aspirator do noska typu katarek 1 - proszek do prania białych ciuszków 1x - proszek do prania kolorowych ciuszków 1x - wystarczy do koloru albo uniwersalny - sudecrem 1x - krem na każdą pogodę 1x - krem przeci odparzeniom 3x - sudocrem jest przeciw odparzeniom - puder 1x - oliwka 1x - szampon 1x - kup płyn do kąpieli, one są 2w1 (lub 3w1) - mleczko nawilżające 1x - jak oliwka to nie mleczko, my używamy balsamu - chusteczki do pupy 1x - żel do mycia 1x - bepanthen 1x - to też przeciw odparzeniom, ewentualnie możesz używać na poranione brodawki - pampersy - woreczka na brudne pieluszki typu paklanki 3x - pieluchy flanela 30x - wystarczy 10, 15 szt. do wycierania buzi - pieluchy tetra 50x - max. 10 szt. do przykrycia, a i to za dużo - kosz na brudne pieluch + wkłady 2x - łóżeczko 1x - materac 1x - kołderka + poduszka 2x - małe dzieci nie powinny spać na poduszce, ja używam do karmienia (kładę syna wzdłuż poduszki) - moskitiera + stelaż 1x - kurzołap, nie jest potrzebny - pościel do łóżeczka 4x - wystarczą dwa komplety, ściągasz jeden komplet i wrzucasz go do prania, a na ten czas zakładasz drugi komplet, możesz kupić więcej prześcieradeł, żeby mieć w razie jak maluch uleje w łóżeczku - pościel do wózka 4x ? - nie rozumiem po co w ogóle pościel do wózka? na lato wystarczy ci cienki kocyk do wózka albo właśnie pieluszka flanelowa/tetrowa. na jesień cieplejszy kocyk, a na zimę grubszy. - łóżeczko turystyczne 1x - wybierz albo turystyczne albo standardowe, chyba że zamierzacie gdzieś często wyjeżdżać z maleństwem - komoda 1x - szafa z półkami 2x - przewijak 1x - wózek 1x - torba do wózka 1x - termometr 1x - sterylizator 1x - 4x butelka 125 ml - 4x butelka 250 ml - możesz dokupić później - termoopakowanie podwójne 1x - termoopakowanie pojedyncze 1x - elektryczny podgrzewacz 1x - ja miałam sterylizator i podgrzewacz w jednym - szczoteczka do mycia butelek 1x - pojemniki na smoczki 2x - łańcuszki do smoczków 3x - są niebezpieczne dla maleństw i zupełnie niepotrzebne - pokrowiec na przewijak 4x ? - ja nie używam, wystarczy pieluszka tetrowa, albo sam przewijak - becik 2x - kupiłam jeden, a trzy dostałam, nigdy w domu nie zawinęłam dziecka w rożek, przydaje się teraz (dziecko się na nim bawi) - pozytywka 1x - karuzela 1x - zwykle karuzele mają pozytywki - podkład do przewijania 6x - użyłam kilka razy bo zostały mi takie podkłady po porodzie, więcej nie kupiłam - mata edukacyjna 1x - leżaczek bujaczek 1x - mały leżał na nim może 5 razy, ma 4 miesiące. - moskietiera do wózka 1x - powinna być w komplecie z wózkiem - folia przeciw deszczowa do wózka chyba już w komplecie z wózkiem - foteliki do samochodu 1x dopisz sól fizjologiczą (przyda się do przemywania oczek, chociaż można też używać przegotowanej wody, przyda się też do nawilżania noska), paracetamol żeby nie latać w panice gdy będzie potrzebny i chyba tyle. aaaa, nie napisałaś kocyków. kup cieniutki + trochę grubszy i na zimę taki cieplutki. kocyki się przydają - do przykrywania i do zabawy na podłodze. możesz też dokupić podkład na materac nieprzemakalny. małe dzieci nie osiusiają materaca, ale mogą ulać, prześcieradło może przemoknąć, a ten podkład to zatrzyma, może być taki sam podkład jak do przewijania. chyba wszystko, mam nadzieję że pomogłam. co do ilości ubranek, niektóre mamy piszą że za dużo - ja wolę mieć więcej i nie panikować, że nie mam w co dziecko przebrać jak po raz czwarty w ciągu dnia mu się ulało albo pieluszka przeciekła.