Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakupy dla maluszka

Polecane posty

Gość gość

O matko stworzyłam listem . Ponieważ debiutuje w tej roli a widze że ogarnia mnie szal wicia gniazdka prosze drogie mamusie oceńcie to swoim okiem co się przydało co nie czego jest za mało a czego za dużo. :) 1.Ciuszki w rozmiarze 50 - body kopertowe długi rękaw 4x - body kopertowe krutki rękaw 4x - śpiochy 3x - kaftanik + spiochy komplet 3x - kaftanik 3x - pajacyk 4x - pajacyk piżama 2x - półśpiochy 3x - kombinezon 2x - czapeczki 2x - skarpetki cieńkie 4x - skarpetki cieplejsze frote 4x - łapki niedrapki 4x 2.CIUSZKI W ROZMIARZE 56: - kaftanik + śpiochy komplet 4x - body kopertowe długi rękaw 4x - body kopertowe krótki rękaw 4x - śpiochy 4x - body 4x - kaftanik 4x - koszulka 4x - pajacyk 4x - pajacyk piżamka 4x - półśpiochy 4x - czapeczka 4x 3.CIUSZKI W ROMIARZE 56/62: - czapeczka cieplejsza 4x - okrycie kąpielowe 4x - rajstopki 4x - rękawiczki niedrapki 4x - skarpetki bawełniane 4x - skarpetki frotte 4x 4.CIUSZKI W ROZmIARZE 62: - śpiochy 9x - body długi rękaw 6x - body krótki rekaw 6x - body 6x - kaftanik 6x - koszulka kopertowa 6x - pajacyk 6x - pajacyk piżamka 4x - spodenki 6x - półśpiochy 6x - sweterek 4x - wiosenna czapeczka 6x - kombinezon 3x - śpiworek do spania 2x 5.AKCESORJA - wanienka 1x - bawełniane myjki 2x - płatki kosmetyczne 2x - szczoteczka + grzebyczek 1 - patyczki 1 - gaziki jałowe - aspirator do noska typu katarek 1 - proszek do prania białych ciuszków 1x - proszek do prania kolorowych ciuszków 1x - sudecrem 1x - krem na każdą pogodę 1x - krem przeci odparzeniom 3x - puder 1x - oliwka 1x - szampon 1x - mleczko nawilżające 1x - chusteczki do pupy 1x - żel do mycia 1x - bepanthen 1x - pampersy - woreczka na brudne pieluszki typu paklanki 3x - pieluchy flanela 30x - pieluchy tetra 50x - kosz na brudne pieluch + wkłady 2x - łóżeczko 1x - materac 1x - kołderka + poduszka 2x - moskitiera + stelaż 1x - pościel do łóżeczka 4x - pościel do wózka 4x ? - łóżeczko turystyczne 1x - komoda 1x - szafa z półkami 2x - przewijak 1x - wózek 1x - torba do wózka 1x - termometr 1x - sterylizator 1x - 4x butelka 125 ml - 4x butelka 250 ml - termoopakowanie podwójne 1x - termoopakowanie pojedyncze 1x - elektryczny podgrzewacz 1x - szczoteczka do mycia butelek 1x - pojemniki na smoczki 2x - łańcuszki do smoczków 3x - pokrowiec na przewijak 4x ? - becik 2x - pozytywka 1x - karuzela 1x - podkład do przewijania 6x - mata edukacyjna 1x - leżaczek bujaczek 1x - moskietiera do wózka 1x - folia przeciw deszczowa do wózka chyba już w komplecie z wózkiem - foteliki do samochodu 1x

Gość gość
o matko z połowa do zbędna, albo za duża ilość np. pościeli :)

Gość gość
Kiedy dzidzia sie rodzi?

Gość gość
Kopertówkę koszulki kaftaniki... To sie jeszcze nosi?

Gość gość
ja tez nakupowalam ciuchów rozmiar 52 potem dziecko urodzilo sie i mialo 62 cm

Gość gość
o matkooo! chwila, muszę to wszystko przeczytać:)

Gość gość
żadnych tam mat edukacyjnych i innych leżaczków na początek, dokupi się później, a może dostaniecie...butelka jedna, bo może będziesz karmić piersią? tak samo podgrzewacz itp...jakby co dokupisz...pościel do wózka mocno zbędna,a i ta do łóżeczka przez pierwszy rok,ewentualnie kup jedną...

Gość gość
dużo za dużo pieluch flanelowych i tetrowych, daruj sobie łańcuszki do smoczka, termopakowania, pudełka do smoczkow, bo może dziecko nie będzie chciało ssać smoczka...jakby co dokupisz później.

Gość gość
Dzidzia ma termin na lipiec. Niestety już teraz wiem że karmić piersią raczej nie będę ze względu na leki które biore na astme.

Gość gość
Dziwna ta lista po co pościel do wózka? Po co do łóżeczka? Szafek nie masz? Kołderka poduszka? Po co to? Kaftany? Beciki ? Kombinezony po 2-3 w każdym rozmiarze?

Gość gość
- proszek do prania białych ciuszków 1x - proszek do prania kolorowych ciuszków 1x zwariowałaś, jeden Ci wystarczy! - krem przeci odparzeniom 3x po co Ci aż 3, żaden może być nieskuteczny i tylko wyrzucisz kasę - szampon? po co, żel do mycia wystarczy - woreczka na brudne pieluszki typu paklanki 3x - kosza na śmieci nie masz? - pieluchy tetra 50x - zamierzasz używać jednorazowych pieluch czy tetry bo po ilości mam wrażenie, że tetry - kosz na brudne pieluch + wkłady 2x - chyba masz za dużo kasy - pościel do wózka 4x ? po co aż 4??

Gość gość
Ja miałam 6 butelek po 240 cały czas było ok w sam raz mata edukacyjna od 2-3 miesiąca nam sie przydała dzidzia w lipcu a ty o jakiś kombinezonach piszesz? Nie potrzebne są

Gość gość
dalej nie chce mi się pisać, z Twojej listy wynika, że nie masz ograniczeń finansowych?

Gość gość
Bez sensu ubrania na rozmiar 50 .

Gość gość
Kosz na pieluchy miałam fajna sprawa ja w bloku mieszkam a kupy tak walą a nie chce sie biegać co 30 min do kosza ale drogie te wkłady

Gość gość
rodzisz w lipcu a na liście czapeczka wiosenna?

Gość gość
Paklanki są bardzo przydatne zwłaszcza np na spacerkach żeby np suche rzeczy w torbie się nie pomoczyły jak włoży się do torby jakieś mokre po spacerowej przygodzie. A i w domu też są przydatne żeby włożyć pampersa z konkretną zawartością przed wywaleniem do kosza żeby nie śmierdziało. Kosz na pieluchy mieszkamy w domu pietrowym to z czystego lenistwa żeby nie trzeba było latać z każdą pieluchą na dół do kosza Bedziemy używac pampersów. Pieluszki materiałowe np jako kocyk w lecie czy do wytarcia buzi Jedna pościel do łóżeczka o matko to przez rok mam nie zmieniać pościeli?

Gość gość
głubszej listy jeszcze nie widziałam, tyle w temacie ;), zawal sobie bez sensu pół chaty :D

Gość gość
Totalnie za dużo. Jakie pościele poduszki dla niemowlaka? Oliwki pudry... każdy używa, co mu wyvodnie, moim zdaniem lepiej kupić minimum i szybko się okaże, co jeszcze potrzebne. Mi sprzedawczyni w drogeri powiedziała wprost, że można kupić pięć kremów, ale lepiej jeden i dobry, do tego żel do mycia całego ciała i starczy.

Gość gość
PO co ci pościel do łóżeczka bo nie czaje

Gość gość
czytaj kobieto, pisałyśmy o pościeli do wózka, pościel do łóżeczka 3 komplety w zupełności wystarczą a jak już chcesz kupować do wózka (dla mnie do zbędne) 2 komplety wystarczą

Gość gość
a i ta do łóżeczka przez pierwszy rok,ewentualnie kup jedną... - no właśnie czytam

Gość gość
A i połowa ubrań zbędna.

Gość gość
Jak na lipiec to nie kupuj kombinezonow . W lato troche za ciepło na kombinezon. Posciel tez bez sensu . Maluch i tak spi w rozku lub zawiniety w kocyk. Ja kupilam dwa komplety pościeli i do dzis leza a maly ma 1,5 roku. Woli spac pod kocykiem teraz. A noworodka nie wsadzisz pod koldre bo to niebezpieczne, moze sie zawinac w nią. Bawelniane myjki to siedlisko bakterii , lepiej mys ręką. Za duzo pieluch flanelowych i tetrowych, góra po 10-15. Chyba ze bedziesz ich używać zamiast pampersow. Z kosmetykami tez kup na początek mydlo i jakis krem do ciala czy oliwke bo jak maluch bedzie mial uczulenie to wszystko pójdzie do kosza a dokupic zawsze mozna. Tetmoopakowan tez nie uzywalam a kupilam. Karmilam piersia i nie skorzystalam z nich. A je tez latwo dokupić w razie potrzeby. Zamiast podkladow do przewijania u mnie sprawdzily sie pieluchy flanelowe. Zamiast proszkow proponuje mleczko do prania dla niemowląt. Nie ma rozroznienia na bialy i kolorowy. Jest dużo firm w sklepach.

Gość gość
tez rodze w lipcu i moim zdaniem pieluch masz zdecydowanie za duzo :) my kupilismy 5 flanelowych 5 tetrowych kolorowych i 10 bialych tetrowych i to tak jest duzo, za duzo poscieli a nie ma nic o kocykach noi odpuscila bym sobie ciuszki rozmiar 50 dziecko tak szybko rosnie ze nawet jak urodzisz male dziecko i w ten rozmiar 50 sie zmiesci to i tak po chwili wyrosnie.

Gość gość
Zastanów sie i zrób listę jeszcze raz pamiętaj ze dziecko rodzisz w lipcu i będzie conajmniej 25 stopni ciepła kaftaniki czy czapeczki grube a tymbardzie kombinezony nie bedą potrzebne pościel zbędna dla dziecka conajmniej do roku

Gość gość
Do wozka tez mialam posciel. Nie sprawdzila sie. Lepiej kup przesvieradla do wozka. Dwa na zmiane. I do tego dwa kocyki. Cieniutki , sa fajne otulinki babusowe dosc drogie ale zostaja potem jak dziecko jest starsze. Super na upaly. I do tego jakis cieplejszy kocyk. Na chlodniejsze dni. Poduszki sie nie wsadza takiemu maluszkowi wiec posciel nie przyda sie. A z kocyka skorzystasz potem.

Gość gość
o kocykach nic nie pisałam bo ich nie kupuje tylko sama zrobie na szydełku

Gość gość
To zrob sobie roznej grubości. A zrezygnuj z poscieli do wozka i do łóżeczka. Jedynie kup przescieradla.

Gość gość
dobry pomysł różnej grubości a z pościeli samo prześcieradło :)