Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to jest katar NOWORODEK nie wiem co robic

Polecane posty

Gość gość

synkowi - 6 tygodni- od wczoraj strasznie charczy w nosie. czy to moze byc katar? nuic nie leci z noska, frida probuje ale tez nic nie wychodzi. ma sapkę, ale teraz się bardzo nasiliło. isc dolekarza???

Gość gość
Koniecznie. Za małe dziecko zeby czekac

Gość gość
Idz koneiecznie.moze to katar ale u takicn malych dzieci potrafi sie szybko rozkrecic. Idz niech oslucha dziecko. I kup wode morska w sprayu , to pomaga wyciagac gile. Jesli to nie to nie katar jednak to obstawiam wiotkosc krtani - dosyc czesta przypadlosc z ktorej dziecko wyrasta. Ale idz do lekarza, ja lekarzem nie jestem

Gość gość
A jestes pewna, że to w nosie tak charczy? Może to laryngomalacja? Tak czy inaczej lepiej iść do lekarza.

Gość gość
tak mi się wydaje ze tpo w nosie. ale nic nie leci, ani nic nie idzie sciagnac fridą

Gość gość
My też walczymy z tym od samego początku. I wg paru lekarzy to sapka, nasiliła się ostatnio przez skazę białkową. Pomaga woda morska, a wyciaganie frida tylko jak widzisz "gila" w nosie, bo niepotrzebnie podrażniasz nosek i to pogarsza. Nawilżacz powietrza z jonizatorem najlepiej. Dużo wietrzyć mieszkanie i spacery. Zawsze przechodzi na świerzym powietrzu przynajmniej u nas. Najgorzej jest nad ranem, ale psikam wtedy wodą morska i jest ok za parę minut. Tylko pamiętaj dziecko musi być w pozycji pionowej przy psikaniu, nigdy na leżąco i najlepiej po położyć na brzuszek na chwilkę by zleciało to przez nosek a nie do gardła. I idź do lekarza, bo może to jednak co innego ale wydaję mi się że to sapka

Gość gość
A dziecko nie ulewa czasami? moja corka miala taki problem ze jak ulewala to mleczko zatykal jej nosek i miala wiecznie sapke i zadne kropelki, fridy, katarki, inchalacje nie pomagaly. Dopieo jak przestala ulewac ok 6m to problem sam minol.

Gość gość
ulewa. a jaki związek to mogłoby miec ze skazą białkową?? WYpiłam ostatnio pół szklanki mleka...

Gość gość
Podobno to jest jeden z objawów skazy, i tak jak koleżanka wyżej pisała ulewanie w sumie też. I też może powodować sapkę nawet bez skazy. A ma jakieś inne objawy? Suchą skórę na policzkach/rączkach? Wysypkę? Problemy z kupką?

Gość gość
ma trochę krostek na twarzy. na czółku ma łuszczący naskórek, jak rybie łuski. kupkę robi srednio 2 razy dziennie, czasami widac ze sie meczy zanim ją zrobi

Gość gość
aa, i ta kupka jest dosc wodnista, a wczeniej mialajakby postac grudek

Gość gość
Poczytajcie sobie o jonizatorach nim zaczniecie wydawac pieniadze.

Gość gość
Spokojnie czytałam zanim kupiliśmy. Wiemy jak tego używać. I że nie można przesadzać itd. Co do kupek to powinno zaniepokoić Cię kolor, zapach, zawartośc śluzu i krwi. Najlepiej sprawdzić czy to skaza poprzez dietę eliminacyjną przez conajmniej dwa tygodnie, zero produktów mlecznych, z serwatka, jajek, cielęciny, wołowiny, zup na wywarze mięsnym itd. I wtedy jak się polepszy to można podejrzewać skazę. Dużo jesz nabiału? Zresztą może to nie to. Lepiej pogadać z lekarzem. Moja córka ma zmiany skórne, podobne przy azs, ulewanie, sapka, brzydkie kupki itd pyzu diecie eliminacyjnej było lepiej

Gość gość
Powinnaś zadziałać wodą morską, ale , że woda morska wodzie nie równa, to polecam physiomer dla maluchów. Kupuje go, bo aplikuje się bezpiecznie i niuni szybko pomogło.

Powinnas pójść do lekarza. U mnie od kataru doszło do zapalenia płuc z tym że córka katar miała ponad miesiąc a pod okien pediatry byłam co tydzień..

Gość gftrh
Po pierwsze to nie noworodek - po drugie wszelkie takie rzeczy (zwłaszcza z oddychaniem) u tak maleńkiego dziecka powinno się od razu pokazywać lekarzowi!

Gość haniaa12
Najlepiej będzie jak skonsultujesz to z lekarzem. Możesz również zadać pytanie Pani doktor na stronie hartujmisie.pl

Gość emiliakrak
Mój niezawodny zestaw na katar to woda morska Babycap , inhalacje z soli fizjologicznej, odciąganie wydzieliny i maść majerankowa pod nosek.