Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syrokko

czy przestac brac tabl. anty? nie umiem sie zdecydowac

Polecane posty

Gość syrokko

tabl. (rózne) biorę od ponad 10 lat, dobrze się czuje, nie mam wahań nastroju przed okresem, a sam okres trwa 2-3 dni i jest tak skąpy i marny, ze zcasem wystarczy zwykła wkłądka, a już maxymalnie tampon mini :) żadneychbołi brzucha, wszystko do przewidzenia itd. Jedyny ich mankament to ze powodują u mnie pzrebarwienia na twarzy, widoczne kiedy jestem opalona :O walcze z nimi wszelkimi metodami i wydaje kupe kasy, niestety w ciepłe kraje wyjezdzam wiecej niz raz w roku, słońce, ZADEN krem z filtrami nie daje 100% ochrony, zawsze jakiś promieńsłonca znajdzi esi ena twarzy, pomimo zasłaniani itd. Teraz właściwie nie musze brac regularnie tabl. i zastanawiam sie nad rzucenie ich, chce zobaczyc czy przebarwienia znikną. zdecydowałyybyscie sie? boje sie tych normalnych okresów, zmiennych nastrojów, itd :O to jedynie mnie powstrzymuje :O

Gość syrokko
up

Gość gość
Najlepiej by było gdybyś skonsultowała się ze swoim lekarzem w tej sprawie. A jesteś pewna, że te plamy to efekt uboczny tabletek? W każdym bądź razie, kiedy ja zuważyłam u siebie efekty niepożądane tabletki odstawiłam - zdrowie jest najważniejsze. Obecnie zabezpieczam się femcapem - kapturkiem

Gość gość
Moja znajoma też miała przebarwienia. Po wielu cudach i specyfikach na które wydała kupe kasy w końcu poszła zrobić testy czy jest na coś uczulona. Okazało się że na większość pokarmów które spożywała na codzień. Gdy zmieniła żywienie plamy zniknęły.

Właśnie, może warto zrobić badania, bo może jesteś chora na coś, o czym nie wiesz

Gość syrokko
badania, jakie, na co? :) to sa plamy pigmentacyjne, nie żadne uczulenie, wysypka itd. a robią się podczas opalania, mozna smarowac sie kremem z filtrem, stosuje 50 tke, staram sie nie opalac specjalnie twary ale to nie pomaga :O promienie zawsze jakos trafią na twarz, zwłaszcza ze mam ciemną karnację i szybko si eopalam. WIem, ze to od tabletek (hormonów), znam dziewczyny które tez tak mają. Mogłabym odstawic na dłuzszy czas i zobaczyc czy jest jakas wieksza óznica.... ale troche brakowałoby mi tego komfortu, ze okres co do dnia, taki niemal niewidoczny, co wazne podczas wyjazdów itd. Tabl. biore juz tyle czasu ze poczułabym sie dziwnie bez nich...chyba. Zaryzykowałybyscie na moim miejscu??

Gość gość
syrokko to są plamy watrobowe,więc watroba może jest zniszczona przez tabletki? Załóż spirale a tab.odstaw

Gość gość
A ja nie mówie o wysypce tylko o tym że znajoma miała plamy na skórze tak jak ty.

Gość syrokko
wątrobę mam zdrową, robie badania krwi 2 razy w roku, próby wątrobowe m.on. wychodza idealnie spirali nie założe bo nie rodziłam ;) można ją założyć dopiero po urodzeniu dziecka

Gość syrokko
ale raz kozie śmierć :/ na razie odpuszcze i spr. czy bedzie jakas kolosalna róznica np. po kilku m-ach