Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża, pytanie b. ważne dla mnie

Polecane posty

Gość gość

Jeżeli mając miesiączkę byłabym i tak w ciąży to na usg wyszłoby to? Jeżeli ciąża byłaby starsza niż licząc od daty ostatniej miesiączki? Jest to do stwierdzenia przez ginekologa, że pomimo miesiączki byłam już w ciąży? Jest to dla mnie b. ważne.

Gość gość
Tak, jak najbardziej:-)

Trochę chaotycznie zadane pytanie i nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałam. Ale sądzę że lekarz jest w stanie potwierdzić przez USG 4 tygodniową ciążę.

Gość gość
O co ci konkretnie chodzi. Nie można mieć miesiączki i być w ciąży. W ciąży można jedynie plamić albo krwawić a nie miesiączkować. Napisz datami bo to nielogiczne co piszesz.

Gość gość
jesli wydawało ci sie ze dwa tyg temu mialaś okres i podejrzewasz ze mozesz byc jednak w ciąży to jak zrobisz usg to bedzie to widac ktory dokladnie tydzien

Gość gość
Chodzi oto, ze licząc od ostatniej miesiączki jestem w 10tc, na usg 10+5. Jeżeli byłabym już w ciąży pomimo miesiączki czyli ponad 10 tygodni od ostatniej @ to ginekolog to stwierdzi?

Gość gość
oczywiście, że by stwierdził :) ale jak masz jakieś wątpliwości możesz wybrać się badanie krwi beta HCG :) będziesz miała czarno na białym czy jesteś w ciąży a jeśli tak to który to tydzień :) pozdrawiam

Gość gość
to znowu ty?? naprawde nie kumasz że tak się nie liczy terminu?? aż tak ciężko to zakumać - ciaże liczy się od OM - według USG to data orientacyjna wg wymiarów i wagi dziecka.. poprostu twoje dziecko jest 5 dni starsze niż statystyczne w tym czasie czyli jest troszke większe czyli możesz urodzić dziecko większe niż statystyczna matka ..