Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

waga

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 19,2 tc,wczesniej wazylam 48/9 kg teraz 52/3 kg, nie obzeram sie w miare sie ruszam spaceruje, nie widze bym duzo utyla brzuszek tez niewielki, a waga rosnie...a maluszek tylko 250 g wazy:-)

Gość gość
No i ? ja przytyłam prawie 20 kg, ale spokojnie 4 mce porodzie miałam niedowagę.

Gość gość
Martwie sie,bo wlasnie nie chce zapuscic sie bedac w ciazy hehe,a wy jak mialyscie? Chec na slodycze mam niesamowita,ale powstrzymuje sie by nie przesadzac:-)

Ja w 21 tyg ważyłam 54kg. Przed ciążą tyle co ty. Teraz jestem w 29t i boję się wejść na wagę :P Nie przejmuj się, na pewno to zrzucimy :)

I raczej niczego sobie nie odmawiam. Jem to, na co mam ochotę. Trochę słodyczy, więcej owoców. Jak mam ochotę na Pepsi to ją piję. Dzięki Bogu nie mam zachcianek na chipsy czy inne takie przekąski.

Gość gość
ja jestem w 24 póki co przytyłam jakies 4-5 kg. w ciąży jak nie mialo sie wczesniej niedowagi mozna przytyc do 17 kg. Ja byłam na górnych granicach normy i mam nadzieje ze nie bedzie wiecej niz 11 kg ale kto to wie:) no ale mysle ze przez najblizsze 4 mc moze przyjdzie jeszcze jakies 5 kg maks :P

Gość gość
No ja 163 wzrostu pprzed ciaza granica wachala sie 46-49, raczej 48,5 bylo, teraz 52,5 kg, a nie widze u siebie tych kg,tylko waga rosnie,mala a jaki masz brzusio? Moj dopiero sie uwidacznia powoli:-)

Gość gość
Hm:-)

Gość gość
Przyrost masy ciała w ciąży to nie tylko waga dziecka, dolicz powiększającą sie macicę, piersi, wody płodowe , jest też większa objętość krwi.

Gość gość
chyba nie myślisz ze jedzenie to główny powód duzego przyrostu wagi dziecka,ja miałam ciagle anemię i wymiotowałam do ponad 20tc a na połówkowym moje dziecko miało 430g-norma jesteś dopiero w 19tc więc jeszcze 21tc