Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZAKLEJANIE PePKA

Polecane posty

Gość gość

synek ma wypukly pepek. kazali nam zaklejac to plastrem na przepukline. zakladam na 2 dni, ale po zdjeciu sa czerwone krostki, jakby odparzenie pod plastrem. naklejac dalej?/

Gość gość
To chyba alergia na ten plasterek. A ile ma dziecko.kładz go jak najczesciej na brzuszku.

Gość gość
m,a 6 tygodni

Gość gość
To kładz go na ten brzuszek. Mi jeszcze lekarz mówił,żeby starac sie aby dziecko jak najmniej płakało,bo przy płaczu napina brzuszek.

Gość gość
moj synek mial duza przepukline pepkowa po urodzeniu i pediatrzy e pl i w uk zgodnie mowili, zeby nie zaklejac a duzo na brzuszku klasc, synkowi wszystko sie wchlonelo

Gość gość
Mojemu synowi przepuklina niestety została, pewnie czeka nas operacja. A te krosty- to jak ktoś napisał- uczulenie.

Gość gość
mój synek też miał taki wypukły pępek, tylko teraz pytanie czy jest to przepuklina czy tylko taki defekt wyglądu? U nas lekarka potwierdziła ze jest to przepuklina. My jezdzilismy do chirurga który kleił plastry na pępek i to na 14 dni poznij odstęp kilku dni na ewentualne leczenie skóry (chociaż nie było źle pomimo ze było to upalne lato)i to trwało przez 4 miesiące pozniej przepuklina się wchłoneła. Inna metoda to kłaśc dziecko na brzuszku, i jeszcze jedno miarę mozliwości żeby nie płakało bo wtedy naprężają sie mięsnie brzucha. Trzeba próbować wszystkich metod bo warto.