Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaliana

Ból lewej nerki w ciąży

Polecane posty

Gość kaliana

Obecnie jestem w 24tc. Dzisiaj strasznie boli mnie lewa nerka, wczoraj kochałam się z partnerem, czy to ma na to jakiś wpływ? Podkreślam, że nie współżyjemy ze sobą często.

Gość gość
Niekoniecznie. to mogą byc objawy problemów z sama nerką -kamienie, zastój albo cos innego.

Gość gość
ja miałam w ciązy kolkę nerkową, lekarz zalecil mi branie furaginum.

Gość gość
może być zastoj, jak cie bedzie dalej bolec to zrób usg

Gość gość
dokładnie to może być zastój...Ja tak miałam w 23 tyg.maluszek tak uciskał na przewód moczowy,że konieczne było założenie nefrostomii(przetoki).U mnie objawiało się to również silnym bólem brzucha...jeśli ból się utrzyma przez najbliższe dni radziłabym jechac do szpitala

Mnie też to ostatnio dopadło, okropny ból, nie życze nikomu. I prawdopodobnie właśnie to zastój bo akurat u mnie dziecko miało tam głowke. Ja popijam herbate żurawinową żeby jak najczęściej oddać mocz, jak narazie drugi taz nie miałam tego ataku

Gość gość
W ciąży w 8 miesiący obudził mnie o 5 nad ranem okropny ból dolnej części pleców, czułam się tak jakby mnie zawiało. Ból był straszny. Nie mogłam chodzić, leżeć, kucać no dosłownie nic. Zadzwoniłam do swojego lekarza, po wizycie okazało się, że mam kolke nerkową. Dzidziuś jak jest już duży uciska mamie pęcherz i po porstu nie wszystko sie 'wysikuje' zebrał się mocz i stąd zapalenie. Pojechałam do szpitala, zostałam 5 dni. Nie pamietam dokładnie co podowali w kroplówce ale na pewno nic co by dzieciątku zaszkodziło. Udaj się do lekarza i dużo zdrowie życze :)