Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsze objawy ciazy

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam sie jakie wy mialyscie objawy ciazy w pierwszym miesiacach :)

Gość gość
Brak okresu. Na drugi dzień test pozytywny. Kilka dni później straszne mdłości, potem wymiotowałam i miałam biegunkę, aż się odwodniłam i trafiłam do szpitala. Później już tylko mdłości i ewentualnie wymioty do około 9 tygodnia. Potem doszedł ból piersi i tkliwość sutków ;)

Gość gość
Ja juz jakis tydzien po owulacji mialam takie ciagnace bole w dol brzucha. Dwa dni po terminie @ test pozytywny, piersi bardzo nabrzmiale i obolale, sutki jeszcze bardziej. Bardzo duzo mlecznego sluzu, okropna zgaga, klucie w okolicy jajnikow i bol w podbrzuszu, poki co tyle objawow. Obecnie jestem w 7 tc :-)

Gość gość
U mnie stosunek był 6 i 9 dnia cyklu, a od 11 czy 12 przeżywałam katusze: piersi, a dokładniej sutki bolały mnie okropnie (jeśli bolały mnie piersi to raczej przed okresem i całe, ale nie sutki).. w staniku źle, bez źle.. normalnie przy każdym ruc****e czułam, myć się było ciężko. Od razu czułam, że coś jest na rzeczy. ;) W tym cyklu mierzyłam wówczas temperaturę i ona utrzymywala się "wysoka". A później to wiadomo: mdłości, częste sikanie, pobolewanie w dole brzucha. Z tym, że 21 dnia cyklu robiłam betę i ona wyszla negatywna, co mnie bardzo zdziwiło.. gdyż ja po prostu wiedziałam, czułam to całą sobą, że wreszcie, po tylu latach się udało.. test z 28 dnia cyklu wyszedł pozytywnie.

Gość gość
A u mnie pojawiły się mdłości około dwóch tygodni po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych- zwalałam wine właśnie na odstawienie tabletek ( podobno wtedy występują mdłosci), tyle że u mnie te mdłości trwały ponad dwa miesiące:P Do tego bardzo mocne ciągnięcie w dole brzucha- mniej więcej w czasie kiedy były dni płodne i też trwało to około 3 tygodni, o dziwo test cały czas pokazywał się nagtywny nawet w dniu spodziewanego okresu, test pozytywny ale z bardzo bladą kreską pokazał się około tygodnia po spodziewanym okresie. Dodam również że zakupiłąm na allegro 32 testy owulacyjne i ani jednego nie zdążyłam wykorzystać:) Szczęście że zaszłam w pierwszym cyklu po odstawieniu antykoncepcji i tak oto teraz leci mi 32 tydzień:) Aha i jeszcze bardzo bolały mnie sutki, były strasznie wrażliwe nawet na dotyk stanika i też jakoś kilka dni po domniemanym zapłodnieniu. ( tak naprawdę do teraz nie jestem w stanie stwierdzić kiedy doszło dokładnie do zapłodnienia , ponieważ po odstawieniu anty różnie wraca płodność).

Gość gość
Wypadanie wlosow pare dni po owulacji calymi garsciami. Biegunka bulgotanie w brzuchu wzdecia mdlosci takoe uczucie zmeczenia bol brzucha jak na okres i klucia jajnikow i mleczny sluz. Bol brzuch jak na okres zaraz po owulacji.

Gość gość
u mnie jedyna oznaka byl brak okresu a raczej myslalam na poczatku,ze sie spoznia, bo u mnie to byla norma, zawsze mi sie spoznial rekord to 2 tygodnie. ale zrobilam test po tygodniu jak nie dostalam i byl pozytywny. zaraz potem bardzo mnie bolaly piersi, nie moglam nawet dotknac. poza tym zadnych iobjawow, zadnych mdlosci, wymiotow

2 dni przed @ strasznie bolał mnie jajnik, takie rwanie ciągnięcie. lekkie mdłości zaczęły się dopiero w 7 tyg. Piersi w ogóle nie bolą, do tej pory :)