Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Masturbacja w szkole autysta

Polecane posty

Gość gość

Pracuję od kilku dni z kilkunastoletnim autystą, któremu zdarza się masturbować w szkole na lekcji. Przeważnie powiem mu, żeby położył ręce na ławkę. Co prawda robi to przez spodnie, ale często zdarza się, że wstaje z ławki i widoczny jest wzwód. Dzieciaki go czasem zaczepiają, on się denerwuje. Może są tu rodzice autystów? Czy ktoś pracuje z takim dzieckiem? Dodam, że chłopiec jest na co dzień bardzo spokojny, fajnie się z nim pracuje.

Gość gość
ale jaki masz problem dziwię sie, ze pracujesz z autystą a taki drobiazg cię przeraza o co ci chodzi właściwie, przecież to naturalna rzecz ja pracuję a autystykami w dodatku z różnymi sprzężeniami i masturbacja to najłagodniejsza rzecz jaka nam się przytrafia.

Gość gośćDanuta
Mój 30 letni syn autystyczny na zajęciach WTZ też co jakiś czas ma taki okres jak teraz ,że się masturbuje. Terapeuci są zszokowani i grożą mi ,ze jak nie przestanie, to nie będzie mógł być uczestnikiem warsztatów. Mówią, że w grupie jest 1 leżąca dziewczyna i już nie chodzi o nich ,ale ze względu na nią. I jeżeli musi, to niech to robi w domu czy toalecie, a nie w pokoju. Tylko jak go do tego przekonać, kiedy jemu jest wszystko jedno.Chociaż nie wiem, czy ona to w ogóle zauważa.Co mogę na to poradzić? Proszę o pomoc osoby, które spotkały się z tym problemem.