Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annanymus

czy ktos sprzedawal w Pl nieruchomosc aby kupic cos w Uk

Polecane posty

Gość annanymus

Wkrotce otrzymam pieniadze za nieruchomosc w Pl, chcialabym kupic dom w Uk. Boje sie calej tej operacji.. Co zrobic aby jak najmniej stracic? Jak przelac taka sume na konto w Uk. Czy popytac w bankach jak to przelicza czy kazdy przeliczy tak samo/ podobnie? Kompletnie sie na tym nie znam. Co radzicie? I jeszcze jedno. Dom bede kupowac dopiero za rok. Gdzie do tego czasu najlepiej trzymac te pieniadze? W Uk czy w Pl? Chodzi o procent itd. Moze mial ktos podobne doswiadczenia??

Gość annanymus
Wlasnie znalazlam stary watek (2008) na necie gdzie ktos wymienial w kantorze i funty wplacal na konto walutowe. Nie wiem czy tak sie da.. No i kwota duzo wyzsza..

Gość ex_debill_konkubina
bank będzie chciał potwierdzenia jakiegoś skąd pochodzą pieniądze - może na początek popytaj o to w banku, bo nie widzę za bardzo tej operacji z kantorem; co do trzymania cięzki temat, chciałoby się powiedzieć - trochę tu, trochę tam, trochę może lepiej w złocie... złotówka teraz słaba, więc być może trzeba poczekać na wzmocnienie, żeby lepeij wyjśc na przerzucie, a co do transferu to wiem tylko, że najtaniej wychodzi w bankach, które robią to bezpośrednio między sobą, a nie przez pośredni bank - tu musisz indywidualnie pokopać, co najlepiej wyjdzie

Gość annanymus
Dzieki za rade, zaczne od swojego banku. Bieganie po kantorach z taka suma tez mi sie nie usmiecha.A z drugiej strony nie chce byc okrojona w banku. W koncu to duza czesc majatku rodzinnego.

Gość gość
to mozna pozalatwiac jak wie jak no i bez problemu wtedy :) www.youtube.com/watch?v=GcQLwI_5Z4I