Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Płeć dziecka.

Polecane posty

Gość gość

Witam czy ktoś wie czy można na badaniu prentalnym zapytać o płeć dziecka lekarke? Płace co 2 tyg 250 zł za sama wizytę maja najnowszy sprzęt . Chciałabym oszacować jakieś prawdopodobieństwo oczywiście jest ono 50 na 50 ale przy dzisiejszych technikach jest jakaś możliwość określenia nawet na te 60 proc.?

Gość gość
A po co ?

Gość gość
myślisz że jak płacisz 250 zl co 2 tygodnie to wszystko musi działać jak ty chcesz? płeć określa się z takim samym prawdopodobieństwem jak na sprzęcie nfz. z resztą, po jaką cholerę wizyta co 2 tyg? ;/

Gość gość
Chodzę do lekarza gdyż mam drobnego krwiaka podkosmowkowego. Pani doktor jest rownież lekarzem pracującym w klinice Kopernika w Krakowie i tam mam zamiar rownież rodzic nie prywatnie zależy mi na dobrej opiece . Wizyty są ważne gdyż jest to pierwszy trymestr i niestety zdarzają sie poronienia .

Gość gość
w jaki sposób usg czy wizyta zapobiegnie poronieniu?

Gość gość
W ciąży nie tylko kobiety poroniaja rowniez dzieci umierają w łonie matki kobiety noszą w sobie dziecko nie mając pojęcia ze dziecko nie żyje . Takie noszenie w sobie martwego dziecka również negatywnie wpływa na kobietę i może doprowadzić choćby do śmierci ( jest to rzadkie) pozatym pani doktor sprawdza czy krwiak sie nie pomniejszył jest to bardzo istote. Oczywiście w momencie wchloniecia sie krwiaka wizyty nie są aż tak częste .

Gość gość
powodzenia życzę w dalszej ciąży, ale skonsultowałabym się jeszcze z drugim lekarzem

Gość gość
A dlaczego mam sie skonsultować oczywiście to pytanie nie jest niemile tylko chciałaby sie dowiedzieć jakie ma pani wątpliwości .. Zawsze lepiej dowiedzieć sie czegoś od osób z jakimś doświadczeniem to moja pierwsza ciąża nie znam sie także na lekarzach

Gość gość
Np. Mój facet tez mówi żeby sprawdzić to wszystko u innego lekarza

Gość gość
?

Gość gość
U mnie płeć było widać w 13 tygodniu, na pierwszym prenatalnym

Gość gość
I dziewczynka chłopiec?

Gość gość
Mi 17 tc

Gość gość
ja pisałam żebyś się skonsultowała. Po prostu wizyty co 2tyg za 250 zł na kilometr śmierdzi że ktoś Cię po prostu naciąga ;/

Gość gość
co ci da te 10% wiecej hehe ja płec syna poznałam w 12t6d a córy w 13t4d pierwsze na nowszym sprzęcie,drugie na starszym akurat w takich dniach byłam na usg sprzęt sprzętem,umiejętności lekarza też się liczą