Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czas za szybko leci.....

Polecane posty

Gość gość

Takie przemyślenia z rana:) Mam trójkę dzieci i to już koniec planowanych szczęść. I tak mi przykro jakoś, tak okropnie zazdroszczę kobietom które są w ciąży albo które wiedzą że jeszcze dzieci będą mieć. Wiem głupota ta, ale jakoś tak mi żal że już nie przytulę po porodzie tego ciepłego ciałka, że już w domu nie będzie takiego maluszka, że nie będzie później buntowniczego kilku latka:) uwielbiam dzieci, są moją wielką radością i największym sukcesem.

Gość gość
ja mam 29l i nie chce dzieci...

Gość gość
każdy czuje inaczej:) ja bez dzieci sobie życia nie wyobrażam i bardzo się cieszę że mogę je mieć:)

Gość gość
nawet nie iwesz jak cię rozumiem . nawet nie wiem kiedy moje dizeci dorosły a ja wraz razem z nimi i już nigdy nie poczuję zapach maleńkiego własnego dziecka . tego słodkiego zapachu niewinności . A mi sie ryczeć chce jak o tym pomyślę ...

Gość gość
Mam to samo.Mam dwojke i tez ciagle rozpapietuje okres ciazy,jak sie urodzily,jak rozwijaly...To byly najpiekniejsze chwile...az sie chce miec kolejne:)

Gość gość
Ja ma dwoje dzieci, 6 lat i 2 lata. i z młodszą celebruję jej "dzieciństwo" bo też wiem że chyba więcej dzieci nie będzie. uwielbiam ją przytulać, całować. dzieci są słodkie. przeszłam nawet na wychowawczy całkiem niedawno aby być więcej z dziećmi. niestety nie każdy to rozumie.

Gość gość
niczym sie nie przejmuj a już naj mniej gadaniem obcych ludzi . to twoje dizeci i wasz czas , później już nigdy nie edize tak dobrze i bezpiecznie .

Gość gość
Ja właśnie mam trzeci skarb przy sobie i też już wiecej nie planujemy. Cieszę sie każdą chwilą z nim bo wiem ze to już ostatni raz jak mam takie maleństwo nasze w ramionach. Też kocham dzieci, uwielbiam je uczyć świata, być dla nich wszystkim. To wyjątkowe chwile i czerpie z nich wielka radość.

Gość gość
to ja od 6 latki i 2 latki: kiedyś przy pierwszej córce szybko wróciłam do pracy, praca, praca i jeszcze raz praca, mała do żłobka a ja do pracy. jak chorowała to potrafiłam w nocy nie spać bojąc się jak powiedzieć szefowej że muszę iść na l4 na dziecko. pierwsze jej lata to stres kto będzie się zajmował dzieckiem jak będzie chore a chorowała sporo. Przy drugiej moje podejście się zmieniło, moje córki są najważniejsze, praca owszem ważna ale nie najważniejsza. życie rodzinne jest NAJWAŻNIEJSZE a rodzinę mam fajną, dobrego męża, zaczęłam doceniać tego co wcześniej nie doceniałam, nie pozwalałam sobie na zakłócanie życia rodzinnego telefonami z pracy po pracy- było to bardzo niemile widziane- w dzisiejszej dobie deficytu ofert pracy na rynku byłam dziwakiem co telefonu od szefowej w nocy nie chce odbierać (szefowa też ma dzieci ale ona to taki stwór co raczej cieszy się jak jest w pracy, pracuje na okrągło i chyba ma gdzieś te dzieci. dzieci wychowuj***abcia i mąż. ona tylko zarabia pieniądze a wg mnie zarabianie pieniędzy to nie wychowywanie, powiedziała kiedyś że dzieci chciał mąż a nie ona.) Po kilku akcjach doszłam do wniosku że to co mam teraz nigdy już nie wróci, dzieciństwo dzieci nie poczeka, poczułam, że kiedyś tego będę żałować. Z dnia na dzień złożyłam wniosek o wychowawczy- chcę wykorzystać maksymalnie ten czas, skorzystać dopóki mi przysługuje. Praca poczeka. nie ta to znajdę inną. A dzieciństwo dzieci mija szybko. Pewnie dla niektórych jestem dinozaurem ze swoimi przekonaniami ale mam to gdzieś. Długi post ale też chciałam się wygadać. Doceniajmy dzieciństwo dzieci- tan czas nigdy już nie wróci. Pozdrawiam autorkę tematu :)

Gość gość
a kiedyś też chcielibyśmy jeszcze trzecie dziecko, jeśli tylko uda się rozbudować dom to będzie trójka :)

Gość gość
przynajmniej jedna madra matka napisała,że wazniejsze sa dla niej dzieci a nie robota naprawde podoba mi się to co napisałaś, Tak szczerze. Pozdrawiam

Gość gość
miło że ktoś ma to samo co ja.niestety ja muszę pracować, mam troje dzieci i po prostu muszę.też mi żal tych chwil bez dzieci. Dwoje w przedszkolu, najmłodsze z niania. mam to szczęście że pracuję 5 dni do godziny 15-tej a do domu mam rzut beretem. denerwuje mnie, a może nie tyle denerwuje co kompletnie nie rozumiem ludzi którzy mówią"byle czas zleciał do przedszkola, to później już z górki". dla mnie właśnie ten okres jest najpiękniejszy. kiedy dzieci w nocy się wybudza, przybiegną do nas do łóżka i szukają mojej ręki żeby przytulić. kiedy najmłodsze jak mnie widzi to tylko do mnie na ręce chce....takich pięknych i jedynych w swoim rodzaju chwil jest mnóstwo i celebruje je za każdym razem