Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból i opuchlizna po wyrwanych zębach

Polecane posty

Gość gość

Witam. Proszę poradzcie mi co mam robić. Dwa dni temu wyrwałam dwa zęby dolną 6 i 7. Po usunięciu krwawiłam cały dzień i jeszcze polowe następnego dnia i oczywiście ból był okropny. Następnego dnia spuchłam wybrałam się do stomatologa, który przepisał antybiotyk Clindamycin- 600, a ból w dalszym ciągu jest. Dziś kolejny dzień a opuchlizna się powiększa i ból Jest w dalszym ciągu nie mogę buzi otworzyć. Wzięłam już trzy dawki antybiotyku a leków przeciwbólowych to już sama nie wiem ile. Co mam zrobić czy jeszcze czekać czy wybrać się do innego stomatologa. Pomóżcie błagam bo oszaleje.

Gość asystentka stomatologicznaaaaa
nie powinnas tak długo krwawic, do zębodołu lekarz powinien włozyc lek zapobiegajacy krwawieniu, puchniesz bardziej wiec cos jest nie tak, idz koniecznie do innego stomatologa

Gość asystentka10
Dokladnie, powinnas skontaktowac sie z innym stomatologiem. A powiedz, czy Twoj stomatolog zakladal Ci cos po wyrwaniu zeba? moze kojarzysz czy zakladal anteme? powinien o tym wspomniec..

Gość gość
Po paru godzinach od usunięcia zadzwoniłam że krwawie nadal więc dr. Kazała mi przyjść włożyła mi w tą dziurę jakąś małą gąbeczke kwadratową i gazika po 40 minutach wyplułam gazika razem z tą gąbką i nic po za tym nie miałam robione.

Gość gość
popieram wypowiedź asystentki10 szczególnie że w tym miesiącu, a nawet chyba przez prawie cały kwiecień można iść na konsultacje stomatologiczne za darmo. Colgate zorganizował jakąś akcję z okazji dnia zdrowia jamy ustnej. U mnie w lublinie na przykład jest taka możliwość w żagiel med

Wydaje mi się, że możesz mieć suchy zębodół. Po wyrwaniu zęba najlepiej niczym nie płukać jamy ustnej, bo jeśli wypłuczesz zakrzep to potem może przez tydzień boleć i może pojawić się opuchlizna.. Idź do lekarza, niech obejrzy Ci zęby i zdecyduje czy ewentualnie przepisać silniejszy lek przeciwbólowy. Może też założyć ci opatrunek, co złagodzi ból i zapobiegnie zakażeniom.